Cum tratezi herpesul rapid

herpes

Îți apare frecvent herpes la gură?

Herpesul este un virus contagios, fiind o afecțiune cutanată, caracterizată printr-o erupție de vezicule mici. Din păcate, această afecțiune se instalează de cele mai multe ori în zona gurii sau a feței și este dureroasă, dar și inestetică. Herpesul apare din cauza virusului Herpes Simplex, fiind de două tipuri: cel care determină apariția leziunilor la nivelul gurii și cel care provoacă herpesul genital.

Cum se manifestă herpesul la nivelul buzelor?

herpesAfecțiunea debutează cu o bășică, care ulterior se mărește, capătă o culoare roșiatică și este dureroasă. După aproximativ trei zile, această bășică se sparge și se formează o crustă, dar care dispare în mod natural după zece zile fără să lase urme pe piele. Din păcate, virusul herpetic rămâne în organism după ce a fost contractat și poate reapărea oricând sistemul imunitar este slăbit.

Iată ce tratamente naturale dau rezultate atunci când ai herpes:

1. Crema de gălbenele:
Gălbenelele sunt recunoscute pentru proprietățile sale cicatrizante, antiinflamatoare și antiseptice, reducând timpul de vindecare la jumătate. Crema de gălbenele se găsește în orice magazin naturist, însă o puteți face și acasă după rețeta din articolul Cum se face crema de gălbenele.
2. Propolis:
Tinctura de propolis împiedică răspândirea virusului, de aceea se recomandă folosirea unei tincturi de propolis pe zona afectată, care duce într-un timp scurt la formarea unui strat de protecție. Propolisul conține siliciu, aminoacizi și cobalt, magneziu și substanțe antibiotice care îl fac un adevărat cicatrizant.
3. Ceaiul de urzică:
Herpesul din zona gurii este de cele mai multe ori umezit, ceea ce duce la dureri și a întârzierea apariției crustei. Se recomandă consumul de ceai de urzică și de flori de rozmarin pentru a calma durerile. Se consumă două căni pe zi până când simptomele dispar.
4. Usturoiul:
Este un aliment antioxidant și se recomandă încă de la apariția primelor erupții. Este posibil ca usturoiul să provoace usturimi și dureri, însă se recomandă aplicarea locală a unui cățel de usturoi tăiat pe jumătate de cel puțin două ori pe zi.

Cum împiedici apariția herpesului?

1. Odihnește-te: herpesul apare de cele mai multe ori din cauza unui sistem imunitar slăbit, de aceea este important să te odihnești în fiecare seară. Dacă suferi de insomnii, bea un ceai calmant înainte sau citește mai multe informații în articolul Melatonină și valeriană pentru un somn liniștit.

2. Alimente bogate în vitamina B, C și fier: pentru un sistem imunitar întărit se recomandă consumul alimentelor bogate în vitamine, minerale și fier.

3. Dezinfectează vasele: dacă un membru al familiei are herpes bucal, dezinfectează vasele cu apă fiartă și detergent de vase.

TIPS: Cât timp veziculele se sparg este recomandat să nu intri în contact cu alte persoane (prin sărut, folosirea vaselor în comun sau a prosoapelor).

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment