Cum te poți epila în timpul sarcinii?

Nu e un secret că în timpul sarcinii părul nedorit pare să crească mai mult, însă care metodă de epilare este sigură?
Există atât de multe mituri, încât femeile însărcinate chiar nu știu ce să aleagă. Un lucru este sigur: în timpul sarcinii, pielea este mult mai sensibilă, așadar durerea pe care o simțeai înainte de sarcină va fi mult mai intensă acum.

Hai să vorbim despre fiecare metodă de epilare în parte:

1. Epilarea cu aparatul electric

Dacă ai folosit aparatul electric de foarte mulți ani, atunci probabil că ești obișnuită cu durerea. Încearcă aparatul pe o porțiune mică, eventual într-o zonă unde știi deja că doare mai puțin și evaluează care este gradul de durere pe care îl suporți. Dacă suporți durerea, atunci te poți epila cu aparatul în condiții de siguranță, însă dacă ți se pare o durere foarte intensă, mai bine evită acest tip de epilare (mai ales în ultimele 3 luni de sarcină) pentru că durerile provoacă contracții.

2. Epilarea cu ceară în timpul sarcinii

Cu siguranță ai auzit că sunt saloane unde refuză să epileze femeile însărcinate. Motivul este același ca în cazul epilării cu aparatul electric. Evită epilarea cu ceară în ultimele 3 luni, mai ales că pot apărea și iritații pe piele, mici arsuri sau chiar pișcături. Dacă nu poți renunța la ceară, atunci îți poți îndrepta atenția către ceara rece.

3. Crema depilatoare

Pare a fi o variantă cel puțin nedureroasă, însă nu se știe încă dacă este și sigură. Se pare că ingredientele din cremele de epilat, dar și amoniacul stârnesc ceva controverse. Nu s-a demonstrat că nu sunt dăunătoare, dar nici că ar fi. Așadar, dacă îți dorești o astfel de epilare, caută produsele destinate femeilor însărcinate și nu uita să citești eticheta.

4. Epilarea cu laser

Bine ar fi să apelezi la acest tip de epilare înainte de a rămâne însărcinată. După cum bine vezi, epilarea clasică îți va da bătăi de cap, așa că o epilare definitivă înainte de a apărea bebe este binevenită. Ține cont că în timpul sarcinii epilarea cu laser NU este recomandată. Nu există studii care să demonstreze asta, dar nici care să le infirme, așa că pentru siguranța ta și a bebelușului, nu face asta.

5. Epilarea cu lama de ras

Se pare că este singura variantă 100% de înlăturare a părului nedorit în timpul sarcinii. Problema e că după epilarea cu lama, parcă părul crește și mai des, dar și mai repede. Și unde mai pui că din cauza burticii nici nu mai vezi ce faci? Sigur, poți folosi o oglindă, însă nu uita că este un compromis pe care nu îl faci pe termen lung, iar sănătatea bebelușului este mai importantă.
Folosește întotdeauna o cremă hidratantă după fiecare epilare, astfel încât să-ți protejezi pielea împotriva iritațiilor.

Leave Your Comment