Cum te poate ajuta alăptarea să pierzi în greutate?

alaptare

Cauți diete care să te ajute să dai jos kilogramele acumulate în timpul sarcinii? Te-ai gândit să mai aștepți? Se pare că alăptarea te ajută să pierzi în greutate și astfel să revii, curând, la greutatea care te-a consacrat și pe care ți-o dorești atât de mult.

Există tot felul de diete care promit și la fel de multe sunt și celebritățile care recomandă diete pentru slăbit dintre cele mai drastice. Trebuie să fii conștientă că imediat după ce naști, cel mai important este copilul, iar tu nu trebuie să te stresezi pentru kilogramele acumulate pentru că, oricum, acestea vor dispărea. În același timp, dacă alăptezi, e foarte important să te hrănești corespunzător pentru a asigura nutrienții necesari bebelușului, pentru ca acesta să se dezvolte sănătos.

Alăptează fără grija kilogramelor

Zeci de mame, sute, poate chiar mii îți vor spune că alăptatul te ajută să scapi mai ușor, sănătos și rapid de kilogramele acumulate în timpul sarcinii. Și nu doar alăptatul, dar și activitățile noi pe care le vei face cu bebelușul. De la legănat până la plimbările lungi și frumoase, afară.

Alegerea de a hrăni bebelușul exclusiv, la piept, nu îl ajută doar pe cel mic, dar și pe tine, așa că poate fi o alegere sănătoasă și benefică din toate punctele de vedere.

De ce slăbești alăptând?

De secole, slăbitul este considerat calea naturală prin care mama scapă de kilogramele în plus. Se pare că această activitate sau nevoie fizică, ajută noua mămică să ardă foarte multe calorii. Se pare că, pe zi, poți ajunge chiar și la 600 de calorii consumate, doar hrănindu-ți bebelușul. Altfel, această cantitate calorică ar fi putut fi consumată printr-o tură de alergare rapidă sau 30 de minute de sală.

Însă, ca proaspătă mămică trebuie să ai mare grijă și la hrană, atât pentru cel mic, dar și pentru tine. Încearcă să renunți la alimente bogate în calorii, care nu oferă nutrienții necesari și care nu-l va ajuta în niciun fel nici pe bebeluș.

Alege un plan alimentar bogat în fibre, proteine, vitamine, dar și antioxidanți. Acestea vor ajunge și la cel mic.

Studiile arată că mămicile care au alăptat timp de trei luni, au slăbit în jur de 2kg pe lună, mult mai mult decât cele care au hrănit bebelușul cu formulă. Cu cât alăptezi mai mult, cu atât vei da jos mai multe kilograme.

Beneficiile alăptatului

Atât pentru mamă, cât și pentru copil, alăptatul reprezintă cea mai sănătoasă opțiune. Însă, nu vorbim doar de pierderea kilogramelor, ci trebuie să fim conștiente și de celelalte beneficii.

Ajută sistemul imunitar al bebelușului. Prin alăptat acesta își construiește un sistem imunitar puternic, pregătit să lupte cu orice virus sau bacterie pe care acesta o poate întâmpina în viitor. Asta datorită calităților nutritive ale laptelui matern.

Ajută și grăbește refacerea uterului prin contracțiile pe care acesta le are în timpul unei sesiuni de alăptat. Astfel uterul își va recăpăta forma sănătoasă pe care trebuie să o aibă.

Economisești timp și bani pentru că alăptatul la sân nu necesită nici timp pentru pregătirea laptelui dar nici bani pentru a-l achiziționa, așa cum se întâmplă cu formula pe care trebuie să o cumperi din farmacii sau magazine.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment