Cum te coafezi dacă nu te-ai spălat pe păr

Dacă nu te-ai spălat pe păr sau pur și simplu, părul tău nu mai arată la fel de voluminos și curat ca atunci când l-ai spălat, îți recomandăm câteva trucuri:

În sezonul rece este mai dificil să îți speli părul zi de zi, de aceea poți să folosești un șampon uscat sau pudra de talc.

Atât șamponul uscat, cât și pudra de talc, acționează în același fel: absorb sebumul în exces, lăsând un păr mai curat și plin de volum, ca și cum ar fi fost proaspăt spălat. Pentru a face asta trebuie să împarți părul în câteva cărări pe care aplici șamponul uscat sau pudră de-a lungul lor. Se masează scalpul, lași să acționeze timp de câteva minute și apoi folosește o perie pentru a elimina pudra din păr. Dacă părul tău este închis la culoare, îți recomandăm să folosești o cantitate mică de șampon sau pudră.

Dacă ai cărare pe stânga, mut-o pe partea cealaltă. În acest fel vei avea mai mult volum și vei acoperi efectele sebumului.

coafuri-par-grasStrânge-l într-un coc.

Cocul reprezintă cea mai bună soluție când te grăbești și nu ai timp să-ți speli părul. Această coafură este ideală pentru că acoperă rădăcinile, unde excesul de sebum se observă cel mai mult.

Nu uita! Excesul de sebum poate fi cauza unui dezechilibru fiziologic, de regulă la nivel hormonal. Rolul sebumului este de a menținea pielea și părul sănătoase, însă atunci când intervine un miros specific, înseamnă că există niște bacterii care provoacă seboreea. De asemenea, te mai poți confrunta cu exces de sebum atunci când nu ai o dietă corespunzătoare, când umiditatea este excesivă, când iei anticoncepționale sau ești însărcinată.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment