Cum știi dacă iubitul tău e narcisist

narcisist

Se întâmplă ca într-o relație să fie semne pe care să le ignori, deși indică faptul că prietenul tău este narcisist. Cei care suferă de această boală nu vin de obicei cu un manual care să te atenționeze. Așa că ar fi bine să nu ignori semnele de întrebare care apar pe parcurs. Care sunt acestea? Bunul simț îți va spune să eviți tipul libidinos care stă la capătul celălalt al barului. Însă un narcisist este diferit. Acesta este fermecător, carismatic, și de cele mai multe ori sufletul petrecerii.
Uite care sunt semnele care arată faptul că iubitul tău este narcisist:

1. Dă dovadă de un șarm exagerat.
Un prieten narcisist este maestru în arta cuceririi femeilor. Dacă primești bilete la spectacolul tău preferat de balet și buchete de flori mai mari decât pomul de Crăciun înainte de a treia întâlnire, s-ar putea să ai de-a face cu un narcisist. Vacanța plănuită la Paris pentru Anul Nou sună incredibil de bine, dar face parte dintr-un comportament ciudat având în vedere că v-ați cunoscut abia săptămâna trecută.

2. Este prea încrezător.
O doză sănătoasă de stimă de sine este considerată benefică, însă fii prudentă atunci când el pare a fi președintele propriului fan club. În scurt timp, vei avea mari șanse de a deveni vicepreședintele fan club-ului său.

narcisist3. Îi place să se laude.
Unui narcisist nu îi va păsa vreodată de sentimentele, punctele de vedere sau de opiniile tale. De obicei, va fi prea obsedat de a-ți povesti cât de grozav este el, încât nu va mai apuca să te întrebe și pe tine ce faci. Lauda lor se extinde într-o varietate mare de domenii, de la familie, bani, mașini, la aspectul fizic, haine și cariera sa.

4. Este un grandoman.
Narcisiștilor le place să fie văzuți și cunoscuți. Consideră că grandoarea este numele lor de familie. Un narcisist va vrea să dea de băut tuturor din bar. Motivația sa este să atragă atenția și să arate bine. Aceste gesturi ar putea fi interpretate ca și cum ar fi un act de bunătate, însă este departe de adevăr. În timp ce va plăti cina tuturor de la masă, va scana grupul pentru a-și da seama cum poate folosi în favoarea sa fiecare persoană, pentru a-și menține statutul său grandios.

5. Este hipersensibil.
Fluctuațiile între încredere deplină și nesiguranță extremă sunt o trăsătură comună a narcisiștilor. De multe ori, acestora li se pare că i-ai criticat și se supără sau se înfurie. Orice atac iluzoriu sau critică nu este tratat normal. În mintea lor, ești de partea lor sau împotrivă, neexistând o cale de mijloc.

6. Succesul îl dă peste cap.
Există un motiv anume pentru care adunările politice sau cele ale celebrităților sunt pline de narcisiști. Aceștia au roluri de șefi, având frâu liber la a-i domina și a-i conduce pe cei din jurul lor. Un narcisist este ușor de găsit mai ales în orașele mari, unde există responsabilități mai puține și un risc mai mic de a-și face o reputație care îl va urma.

7. Aroganța este la ea acasă.
Acesta este unul dintre semnalele de alarmă principale. Cel mai eficient mod de a-ți da seama este prin comentariile elitiste și prin atitudinea arogantă pe care o are față de cei care sunt inferiori. Narcisistul adevărat va batjocori de multe ori colegii, prietenii, chiar și membrii familiei.

Te-ar mai putea interesa și: 4 motive pentru care să ierți un bărbat

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment