Pentru a slăbi eficient și sănătos, trebuie să țineți cont de câteva aspecte foarte importante, printre care și vârsta. Un tânăr de 20 ani poate avea arderile mult mai rapide decât cineva de 30 ani.
Prima greșeală este să eliminați tot ce organismul uman are nevoie. De exemplu, zahărul: corpul uman are nevoie de glucide, fie lente sau rapide, ele sunt vitale pentru sursa de energie a creierului. Astfel, se recomandă înlocuirea zahărului alb cu zahăr din fructe, miere de albine sau zahăr brun.
Micul dejun: am citit diferite articole în care se recomandă consumul de fructe dimineața, ceea ce este greșit într-o oarecare măsură. Consumul de fructe pe stomacul gol aduce un aport ridicat de glucide, ceea ce duce la o creștere bruscă a cantității de zahăr din sânge și stimulează secreția de insulină.
Lipidele: nici ele nu sunt de aruncat, însă trebuie să fiți atenți cum le consumați. Alimentele în stare crudă au un aport mai scăzut de calorii decât cele preparate, iar modul de pregătire influențează foarte mult aportul de calorii. De exemplu, cartofii. Dacă sunt fierți au cel mai scăzut aport de calorii, aport care va crește dacă îi coaceți, prăjiți sau îi consumați drept chipsuri.
Iată cum ar trebui să arate o zi de dietă sănătoasă pentru o persoană de 20 ani:
Începeți dimineața cu un pahar mare de apă plată.
Mic dejun:
– O cafea sau ceai, de preferat neîndulcite, o felie de pâine prăjită cu șuncă/bacon și la final un fruct proaspăt. (Puteți opta pentru jumătate de grapefruit, o banană, un măr).
Prânz:
– Puteți opta pentru un grătar din carne albă (pește sau pui) alături de legume pregătite la aburi sau o salată de legume, cu brânză slabă și puțină șuncă.
Cină:
– Puteți alege o friptură din carne roșie (vită), compot de fructe, puțin orez cu lapte sau fructe, de preferat pregătite (mere coapte).
Nu uitați în timpul zilei să consumați apă și dacă simțiți nevoia de ronțăială, alegeți nucile, migdalele, iaurtul degresat sau ceaiuri cu lămâie.