Cum se scot petele de pe haine – Află cum poți scăpa de petele dificile

Există câteva trucuri care bat orice tip de detergent dacă te confrunți cu pete dificile, așa că ai jos găsești câteva informații utile pentru fiecare tip de pată:

1. Pete de fructe: se curăță cu sare de lămâie și se insistă pe pată, după care zona pătată se pune sub un jet de apă rece. Tot cu sare de lămâie poți scoate și petele de sânge, pe care nu trebuie să le clătiți decât cu apă rece.

2. Guma de mestecat: se lipește când ți-e lumea mai dragă, însă din fericire poți scăpa de ea. Ai două variante, fie întărești guma de mestecat, fie o topești. În primul caz, pui partea cu guma în apă rece și după ce s-a mai întărit începi să o razi, iar în al doilea caz, încălzești fierul de călcat la o temperatura ca pentru hainele din bumbac, adaugi o coală de hârtie peste gumă și peste hârtie dai cu fierul de călcat până când guma se lipește de hârtie.

3. Petele de rugină de pe haine: le poți scoate cu ajutorul unei soluții obținute dintr-o lingură de acid tatric sau citric la un pahar de apă. Peste pată se adaugă soluția obținută, apoi se clătește.

4. Petele de vin: amuzant sau nu, se scot tot cu ajutorul unui alcool, dar alb: fie vodka sau alcool pur.

5. Petele de cafea: (chiar săptămâna aceasta am fost nevoie să folosesc această metodă) se amestecă o lingură de sare de bucătărie cu un pahar de apă și se lasă peste pata de cafea pentru aproximativ 40-50 minute, apoi se clătește.

6.  Petele de ceară: se scot la fel ca guma de mestecat.

7. Petele de mucegai: pentru mucegai, oțetul poate face chiar minuni, în funcție de vechimea petei, se lasă de la o oră până la 3 ore oțet peste pată, apoi se spală normal, cu apă și detergent.

8. Fondul de ten: cred că te-ai confruntat cel puțin o dată în viață cu o cămasă preferată pătată cu fond de ten la guler. Petele se scot dacă freci ușor miez de pâine peste pată.

9. Pete de grăsime și ulei: se adaugă detergent de vase direct peste pată, se lasă să acționeze în funcție de cât de profundă și veche este pata, apoi se spală normal.

10. Pete de cerneală sau pix pe haine: se scot mai ușor dacă aplici alcool peste pată imediat și freci puțin zona pătată.

Tu ce trucuri știi?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment