Cum se prepară laptele de turmeric

Lapte de turmeric

Laptele de turmeric se prepară dintr-o plantă erbacee (curcuma longa), de origine asiatică, fiind înrudită cu ghimbirul. În bucătăria indiană este folosit drept condiment datorită gustului iute-amărui, dar aromatic. În scop terapeutic se folosește doar rădăcina.

Ce conține rădăcina de turmeric?

Rădăcina de turmeric este bogată în uleiuri volatile, monoterpene, curcumină (un colorant galben), săruri minerale, sescviterpene, peptide solubile în apă și polizaharide.

Ce beneficii are turmericul?

Turmericul are o acțiune colagogă, stimulează eliberarea bilei, ajută ficatul să elimine toxinele, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase (cancer de colon, de plămâni, de sân, de piele), are o acțiuni antiinflamatorie, antioxidantă, dar și proprietăți antivirale, antibacteriene. Mai mult decât atât, turmericul previne formarea trombozei, infarctul, reduce colesterolul și calmează durerile în gât și tusea.

Dacă nu ai încercat până acum laptele de turmeric, probabil că vei avea o surpriză chiar plăcută. Numit și laptele de aur, acest lapte are beneficii extraordinare pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene.

Lapte de turmericLaptele de turmeric este plin de proteine, niacină, vitamina A, E și K, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, zinc și fier.

Iată ce beneficii ai de la laptele de turmeric:
– întărește sistemul imunitar
– luptă împotriva cancerului
– ajută la detoxifierea ficatului
– îmbunătățește activitatea sistemului digestiv
– scade nivelul de trigliceride și colesterolul
– scade tensiunea arterială
– ajută la pierderea kilogramelor în plus
– stimulează activitatea creierului
– vindecă tusea și gripa
– reduce crampele menstruale

Cum se prepară laptele de turmeric:

1. Cu lapte de vacă:

Este cea mai simplă rețetă pentru cei care nu sunt vegetarieni și se dizolvă pur și simplu o linguriță de turmeric măcinat într-un pahar cu lapte de vacă încălzit.

2. Lapte de turmeric pentru vegetarieni (sau de post):

Ingrediente:
– două căni cu lapte de migdale, lapte de soia sau de cocos
– o lingură de miere
– o linguriță de turmeric măcinat
– o linguriță de scorțișoară măcinată

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele pe foc și se aduc la fierbere. Se poate consuma rece sau cald, însă cald este mai gustos.

TIPS: Rădăcina de turmeric consumată în cantități mari poate produce o iritație gastrică, așa că încearcă să nu-l bei chiar în fiecare zi.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment