Cum se poartă perlele

Perlele sunt formate din straturi concetrice de argonit, fiind o formă de carbonat de calciu cristalizată sub forma unor plăcuțe hexagonale, consolidate prin straturi subțiri dintr-o proteină care se numește conchiolină.

Perlele formate în mod natural, în urma pătrunderii întâmplătoare a unui corp străin în mantaua scoicii, sunt foarte rar găsite, de unde şi preţurile foarte mari cu care se tranzacţionează.

Perlele pot fi purtate la orice vârstă, fiind întotdeauna un plus de eleganță și bun-gust pentru femeia care le poartă. Nu este greșită ideea că perlele sunt pentru totdeauna, fiind un must-have pentru orice femeie.

Unde și când poți purta un colier de perle?

 perle-tinuta-de-birou 1. Ținuta de birou:

Prima regulă este să nu purtați niciodată un set complet de perle. Ținuta de birou trebuie să fie sobră, dar elegantă, motiv pentru care se recomandă purtarea unui colier simplu sau dublu, de preferat într-o singură culoare: clasicul alb sau negru. Colierul alb este perfect pentru o rochie simplă și neagră.

Dacă rochia nu permite purtarea unui colier, puteți opta pentru un șirag de perle pe care să-l purtați la încheietură.

2. Ținuta de seară:

Audrey Hepburn este considerată una dintre cele mai frumoase și elegante femei din toate timpurile și ea știa cel mai bine să poarte perlele. Pentru o rochie de seară lungă, cu decolteu generos, se recomandă perlele la baza gâtului, supradimensionate. În funcție de culoarea rochiei, se alege nuanța perlelor, nude sau negru fiind ideale pentru o astfel de ocazie.

cercei-perle3. Adaugă un pandantiv:

Dacă îți dorești să transformi un accesoriu clasic, precum un colier simplu de perle într-unul casual, poți adăuga un pandantiv pe care îl poți asorta cu pantofii sau geanta. Atenție, însă să nu fie prea greu pentru cât suportă colierul, altfel riști să îl distrugi.

4. Ținuta de toată ziua:

În acest caz trebuie să acorzi o atenție mai mare pentru că există riscul să transformi o ținută decentă într-una ridicolă. Optează pentru perle colorate, mai ales dacă porți jeans și focusează-te pe o singură zonă: dacă porți părul prins, poți atrage atenția asupra gâtului cu o pereche de cercei din perle.

rochie-de-mireasa-perle5. Perle pentru rochia de mireasă:

O rochie de mireasă vintage cere întotdeauna bijuterii din perle pentru un plus de eleganță. Nu uita regulile de bază: dacă rochia este tip corset, poți purta un colier simplu de perle, însă dacă decolteul este plin, alege doar o pereche de cercei din perle albe sau nude.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment