Cum se face machiajul pentru ochelari de vedere?

ochelari

Poate că ești tentată să crezi că ramele mari îți acoperă zona ochilor și atunci machiajul devine inutil. Nu este așa. Femeile care poartă ochelari de vedere au nevoie de un machiaj special, astfel încât să-și pună în valoare culoarea și forma ochilor.

Ochelarii pot fi transformați într-un accesoriu cool, dacă știi cum să te machiezi corect. Iată câteva trucuri de care să ții cont:

1. Machiaj în funcție de lentile
Ce fel de lentile porți? Dacă ai miopie, atunci lentilele îți micșorează ochii. În această situație, poți obține un efect de mărire a ochilor cu ajutorul fardurilor deschise (bej sau alb). Acestea se aplică pe pleoapa superioară, însă asigură-te că au o textură de pulbere și sunt puțin sidefate.
2. Investește într-un anticearcăn de calitate
Ochelarii de vedere scot în evidență cearcănele, așa că e bine să investești într-un anticearcăn de calitate. Dacă ai cearcăne albăstrui, ai nevoie de un anticearcăn somon/piersică. Dacă ai cearcăne cu tentă mov sau verde, atunci optează pentru un anticearcăn galben. Acesta se aplică prin mișcări delicate cu ajutorul unui burete de machiaj puțin umezit.
3. Folosește eyeliner parțial
Evită conturul în nuanțe închise pe pleoapa inferioară pentru că acesta are rolul de a micșora, însă ține cont că îți poți contura colțurile pleoapelor superioare cu un eyeliner. Optează pentru un contur delicat pe care îl poți estompa cu un fard neutru.
4. Ondulează genele
Înainte de a folosi mascara, ondulează-ți genele. Dacă genele tale sunt extrem de lungi, acest truc te va ajuta să nu le lovești de lentilele ochelarilor. În plus, o cantitate redusă de mascara face minuni! Vei oferi, astfel, o deschidere mai mare ochilor tăi.
5. Nu uita de sprâncene
Sunt la fel de importante precum ochii pentru că ochelarii atrag atenția în acea zonă. Așadar, asigură-te că sunt frumos pensate, apoi umple golurile cu un gel sau un creion special pentru sprâncene. Machiajul trebuie să imite forma naturală a sprâncenelor (fir cu fir), iar la final poți folosi un corector pentru a obține o linie de contur uniformă. Nu uita să estompezi cu o pensulă de blending sau cu degetele dacă nu o ai în trusa ta de make-up.

Pentru ca machiajul să fie complet, nu uita să-ți evidențiezi pomeții cu un blush și buzele cu un ruj în nuanțe calde. Evită să-ți machiezi și ochii și buzele excesiv. Chiar dacă porți ochelari, regula rămâne aceeași: machiajul ochilor nude, buze în culori tari și invers, buze nude, machiajul ochilor intens.

Leave Your Comment