Cum se face laminarea părului

laminarea părului

Dacă aveţi părul deteriorat, lipsit de strălucire, subţire şi greu de descurcat, atunci acest articol vă este adresat. Majoritatea măştilor şi tratamentelor de păr au efect temporar şi dau rezultate în timp, ceea ce poate fi un coşmar dacă nu sunteţi răbdătoare de fel. Laminarea părului este tot un tip de tratament cosmetic, dar care are rezultate imediate, care se îmbunătăţesc pe măsură ce repetaţi tratamentul periodic.

Laminarea părului în mod profesional presupune spălarea părului cu un şampon special, hidratarea lui cu un balsam din aceeaşi gamă şi aplicarea unei soluţii pe bază de proteine vegetale, soluţie care trebuie să rămână în păr cam aceeaşi perioadă de timp ca o vopsea de păr. Un prim avantaj al acestui tip de tratament este faptul că aveţi posibilitatea să vă coloraţi părul în timp ce îl trataţi, deoarece substanţa ce acţionează asupra firului de păr poate fi colorată. Dacă totuşi doriţi să păstraţi culoarea naturală, există şi varianta de tratament transparentă.

Cum funcţionează laminarea părului?

Înainte de toate, trebuie să ştiţi că substanţa folosită nu dăunează părului, ci îl ajută să devină mai neted, mai voluminos, mai lucios şi să pară mai des decât este deja.

Proteinele vegetale îmbracă firul de păr într-un înveliş protector, completând în acelaşi timp micile fisuri microscopice, făcând părul mai rezistent şi mai elastic. Practic, cu cât este mai degradat părul, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile, iar diferenţele mai mari.

Cât timp durează laminarea părului

Din păcate, efectul este unul temporar, iar un asemenea tratament poate rezista timp de una sau două luni, în funcţie de tipul părului şi de măsura în care urmaţi indicaţiile stilistului. Pe de altă parte, laminarea părului este un tratament mai blând pentru păr decât sunt unele alternative, precum îndreptarea cu cheratină lichidă, deoarece nu este necesară îndreptarea părului cu placa după aplicarea substanţei. Un alt avantaj al laminării o reprezintă preţul, care spre deosebire de alte tratamente, este mai accesibil şi îţi permite să repeţi procedeul mai des.

laminarea păruluiAlternativa home-made

Rezultate asemănătoare, însă nu la fel de durabile, pot fi obţinute folosind gelatină. Aceasta rămâne o opţiune alternativă pentru laminarea părului, pentru cele care nu îşi permit tratamente cosmetice profesioniste, însă îşi doresc un păr cu aspect sănătos.

Pentru a obţine masca hrănitoare trebuie să amesteci un pliculeţ de gelatină, disponibil în comerţ, 50 de mililitri de apă caldă şi balsamul preferat. Dizolvaţi gelatina în apă şi aşteptaţi să se închege, după care adăugaţi balsamul. Aplicaţi masca pe păr repede după ce aţi obţinut amestecul, deoarece riscaţi să se întărească dacă durează prea mult timp până terminaţi. Puneţi o cască de duş sau un prosop pe cap şi asteptaţi 20-30 de minute, după care folosiţi uscătorul pentru a fixa nutrienţii în firele de păr. După această etapă spălaţi părul cu apă din abundenţă, daca mai este nevoie folosiţi din nou balsam şi nu îl mai spălaţi timp de 48 de ore.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment