Cum se face crema de gălbenele

Crema de gălbenele este o adevărată comoară pentru frumusețea și sănătatea noastră, folosită încă de pe vremea bunicilor. Pe cât este de eficientă, pe atât e de ieftină!

În mod tradițional, gălbenelele foloseau pentru tratamentele împotriva exzemelor, arsurilor, rănilor, cicatricilor, a crampelor abdominale sau a mușcăturilor de insecte.

crema-de-galbeneleDatorită conținutului bogat de antioxidanți, gălbenelele protejează organismul de efectul stresului oxidativ, scăzând riscul de inflamații. Pe lângă conținutul de antioxidanți, crema de gălbenele făcută în casă este bogată în betacaroten, vitamina C, tanini, ulei volatil, steroli și flavonoide.

Iată care sunt ingredientele pentru a-ți face propria cremă de gălbenele:
– jumătate cană cu petale de gălbenele
– 125 ml de ulei de măsline extravirgin
– 30 grame de ceară de albine sub formă de pastile
– 10 picături de ulei esențial de lavandă sau portocal

Pentru preparare ai nevoie de:
– tifon
– o oală
– o lingură
– elastic
– o oală electrică.

Cum se prepară crema de gălbenele în casă:

Primul pas: se pun petalele de gălbenele uscate într-un borcan, se toarnă uleiul de măsline peste ele și se amestecă puternic după ce borcanul a fost închis ermetic. Borcanul se lasă astfel două săptămâni, până când uleiul capătă o culoare aurie.
Dacă nu vrei să aștepți două săptămâni, mai ai o variantă rapidă: pune petalele și uleiul într-o oală electric și lasă-le să fiarbă trei ore.

Pasul doi: toarnă amestecul într-un vas, folosind un tifon curat, securizat cu elasticul de cauciuc. Pentru acest pas trebuie să ai răbdare și să presezi încet petalele cu ajutorul unei linguri. Ai grijă ca uleiul să nu se scurgă și presează cu răbdare.

Pasul trei: uleiul strecurat se pune într-o oală, la foc mic, se adaugă ceara de albine și se amestecă până când se omogenizează conținutul. Se adaugă picăturile de ulei de lavandă sau portocal și se amestecă din nou.

Pasul patru: crema obținută se pune într-un vas curat și se lasă la răcit. La final, pui un capac și poți păstra crema în frigider sau la un loc ferit de soare, timp de aproximativ un an.

Crema de gălbenele se pregătește în casă foarte ușor și după cum vezi, nu te costă o avere. Pe lângă acest aspect, crema de gălbenele are o sumedenie de beneficii pentru orice tip de ten, în special cea foarte sensibilă.

Tu ce produse folosești?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment