Cum se face aluatul pentru clatite – Reteta de baza

Cum se face aluatul pentru clatite – Reteta de baza

Daca ti se intampla des sa gresesti cantitatea de faina sau lapte, mai jos ai reteta de baza pentru 8-10 clatite subtiri.

Ingrediente:

– 250 g faina

– 1 ou

– 300 ml lapte (apa minerala)

– 1 varf de sare

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca 250 g faina cu un varf de sare, dupa care se face o adancitura in mijloc. In acea adancitura spargi un ou si incepi sa amesteci totul cu o lingura de lemn sau cu telul. Se poate si cu mixerul, dar se recomanda mai mult lingura de lemn (poti sparge eventualele gramajoare de faina).

Se adauga treptat 300 ml de lapte, pana cand compozitia devine omogena. Compozitia se poate folosi imediat, dar daca iti doresti clatite mai pufoase, poti lasa compozita timp de 30 minute la frigider.

TIPS: Daca topesti putin unt si il adaugi in compozitie, clatitele nu se vor mai lipi de tigaie. (max. jumatate de lingura de unt). Nu adauga niciodata zahar in compozitie, pentru ca risti sa se lipeasca.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment