Cum se curăță tocătorul din lemn sau plastic

tocatorul din lemn

În afară de buretele de vase, tocătorul din lemn sau plastic se poate transforma într-un adevărat pericol pentru sănătatea ta, mai ales dacă nu știi să-l cureți corect.

Iată care sunt regulile de curățare ale unui tocător din lemn:

Tocătorul din lemn se clătește imediat după folosire cu apă, fără detergent, apoi se lasă la uscat într-un loc aerisit. O mare parte din bacterii se îndepărtează dacă se ține tocătorul sub un jet puternic de apă rece.

Cum îndepărtezi petele de pe tocătorul din lemn?

După un timp, tocătorul își pierde culoarea frumoasă și se pătează, fie de la legumele verzi, carne sau chiar fructe roșii. Poți îndepărta aceste pete folosind o lavetă curată pe care o umezești ușor, apoi o introduci în sare sau bicarbonat de sodiu. Se freacă fiecare parte a tocătorului până când petele s-au îndepărtat.

Anumite legume, precum și carnea, pot lăsa mirosuri pe tocătorul din lemn. Mirosurile se pot îndepărta cu ajutorul oțetului alb, care poate fi și un bun dezinfectant. Pulverizează oțet alb pe fiecare parte a tocătorului și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, apoi se clătește cu apă rece. Poți face acest lucru de fiecare dată când tai carne crudă.

tocatorul din lemnCum se curăță un tocător din plastic?

La fel ca în cazul tocătorului din lemn, acesta trebuie să fie clătit sub un jet de apă rece după fiecare folosire. Se pare că acesta are șanse mai puține să păstreze bacteriile pe el, cu excepția faptului că un tocător din plastic vechi poate avea tăieturi adânci în el, ceea ce înseamnă șanse mai mari pentru dezvoltarea bacteriilor.

Pentru dezinfectare și îndepărtarea mirosurilor se poate folosi oțetul alb și zeama de lămâie, iar pentru îndepărtarea petelor, bicarbonatul de sodiu este cel mai indicat. Se procedează la fel ca în cazul tocătorului din lemn.

TIPS: Tocătorul din lemn este mai sigur față de cel din plastic, însă ambele au nevoie să fie schimbate cât mai des, indiferent de câte ori le dezinfectezi. Asemenea unui burete, tocătorul absoarbe bacteriile, chiar și atunci când este curățat cu un jet puternic de apă.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment