Cum se curăţă corect un ananas – Află ce nu se mânâncă din ananas

Un ananas nu are doar mineralele și vitaminele pe care le conține majoritatea fructelor, ci și o sursă bogată de micronutrienți, nu are calorii multe și luptă cu succes împotriva inflamațiilor, indigestiilor și osteoporozei.

De asemenea, un ananas proaspăt conține bromelaină, o enzimă care te ajută să ai o digestie mai bună, împiedicând balonarea, de aceea se recomandă consumul acestuia după o masă copioasă.

Patru felii de ananas proaspăt consumat zilnic conțin aproximativ 7 mg de Vitamina C și 95 mg de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase împotriva radicalilor liberi, responsabili de apariția cancerului.

Un alt avantaj al consumului de ananas este conținutul bogat de mangan, care are rolul de a întări oasele și țesuturile.

Ananasul previne formarea cheagurilor de sânge și bolile osoase, stimulează producția de hemoglobină și ajută la vindecarea rănilor. Betacarotenul conținut de ananasul proaspăt te ajută să reduci riscul afecțiunilor oculare, cum ar fi degenerescența maculară a retinei.

Conservele de ananas nu se compară niciodată cu fructul proaspăt, însă trebuie să ştii cum să-l cureţi, dar mai ales ce parte se mănâncă.

Primul pas este alegerea corectă a ananasului: acesta trebuie să fie cât mai greu, uscat la bază şi solzii galbeni.

Din ananas nu se mănâncă partea solidă din mijlocul fructului.

Pentru curăţare, mai jos aveţi un tutorial din care să învăţaţi pas cu pas să-l curăţaţi:

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment