Cum se consumă semințele de chia

Semințele de chia ar trebui să fie nelipsite din cămara fiecăruia dintre noi. Beneficiile le-au fost recunoscute încă din perioadele aztecă și mayașă, fiind simbolul puterii. Semințele de chia erau consumate de prestatorii muncii fizice extenuante, însă astăzi sunt preferatele celor care țintesc către o alimentație sănătoasă. Acestea au un conținut mare de fibre, proteine, antioxidanți, minerale (mangan, sodiu, magneziu, zinc, iod, cupru, sulf, fier, calciu, potasiu, fosfor), vitamine (A, B, D, E), și acizi grași omega-3 (care ajută la micșorarea colesterolului). Semințele de chiar sunt ușor de inclus în rutina de zi cu zi, iar noi v-am ales cinci modalități prin care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți sănătatea, de la reducerea poftelor, pana la a avea o piele mai fină.

1. Previn poftele culinare
Semințele de chiar sunt bogate în fibre solubile, care, înafară de sentimentul de sațietate pe care ți-l dau, contribuie la reducerea nivelului de colesterol și previn absorbția de grăsimi. Pentru a avea parte de acest beneficiu, Dr. Oz recomandă amestecarea a două linguri de semințe chia într-un pahar cu apă. După câteva minute, le poți bea, înainte însă de a absorbi toată apă. Îți vor reduce pofta de mâncare din timpul zilei.

Cum-se-consumă-semințele-de-chia2. Te ajută să dormi mai bine
Precum carnea de curcan, semințele de chia conțin aminoacid triptofan care provoacă somn, ridicând nivelul melatoninei și serotoninei din organism. Astfel, ajută la obținerea unui somn odihnitor. Cu un conținut dublu față de triptofan-ul prezent în carnea de curcan, vei avea nevoie doar de 56 de grame de semințe pentru a avea un somn liniștit.

3. Dau strălucire părului
Semințele de chia au un conținut bogat de antioxidanți, vitamine, ulei omega-3, fibre și minerale, care contribuie la strălucirea și puterea părului. Dacă îți vei prepara un smoothie din semințe de chia, vei asigura o proteină completă pentru părul tău, deoarece conține toți aminoacizii esențiali, într-o formă ușor de digerat.

4. Îți exfoliază tenul
Dacă îți vei face o mască exfoliantă din semințe de chia, va fi la fel de eficace ca una cumpărată de la magazin. Amestecul trebuie lăsat două minute să acționeze, fiind cu un pas mai aproape de un ten curat.

5. Adaugă o linguriță de sănătate rețetelor
O rețetă cunoscută pentru beneficiile sale împotriva cancerului și care ajută la reducerea inflamațiilor este cea a salatei de varză cu semințe de chia.  Folosește oțet de vin, suc de lămâie, pătrunjel tocat mărunt, usturoi proaspăt tocat, sare și piper pentru dressingul salatei.

TIPS

Cum se prepară smoothie-ul cu semințe de chia
Acest smoothie îți va da energie, vitamine și minerale, ajutând pielea și părul să aibă o strălucire de reclamă. Ingredientele de care ai nevoie sunt:
1 1/2 căni cu apă
1 salată verde tocată
2 tulpini de țelină
7 cești cu spanac tocat
1 măr sau o pară tăiate mărunt
1 banană
2 linguri cu suc de lămâie proaspăt
2 lingurițe cu semințe de chia
Adaugă apa și salata verde tocată în blender. Pornește-l la viteză mică, până când devine un amestec omogen. Mărește viteza treptat, adaugă țelina și para. Banana și sucul de lămâie se adaugă ultimele. Semințele de chia se macină și se adaugă la sfârșit în compoziție.

Cum se face masca exfoliantă cu semințe de chia
Acest scrub exfoliant care se poate face acasă, este la fel de eficient cel de la farmacie, dar fără adaosul comercial adăugat. Ingredientele necesare pentru masca exfoliantă sunt:
1/2 cana de ulei de cocos
1 lingură cu suc de lămâie
2 linguri cu semințe de chia
Ingredientele se amestecă înainte de a le aplica pe fața umedă. Compoziția se lasă să acționeze două minute, înainte de a șterge fața cu un prosop umed. Stropește-ți fața cu apă rece la sfârșit.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment