Cum se consumă fructul kaki?

Fructul kaki are o culoare portocalie, seamănă cu forma roșiilor, au un gust plăcut, dar și un conținut nutrițional bogat și sănătos. Kaki sau Persimon este fructul unor arbori din familia Ebenaceae.

Kaki este un fruct bogat în magneziu, un mineral care reglează metabolismul și combate depresia, dar mai ales starea de oboseală. Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, fiind indicat femeilor însărcinate.

De ce ar trebui să consumi frecvent acest fruct ignorat de atâtea persoane?
Pentru că este bogat în vitamina A, vitamina P, vitamina C și vitamine din complexul B. De asemenea, are un conținut foarte bogat de potasiu, magneziu, seleniu, sodiu și zinc. Kaki are carbohidrați de bună calitate și conține antioxidanți la fel de mult precum ceaiul verde.

Consumul regulat de kaki scade aciditatea gastrică, aciditatea din sânge, combate afecțiunile stomacului, contribuie la prevenția aterosclerozei și reduce stresul oxidativ.

cum-se-mananca-kakiFructul kaki se recomandă și pentru afecțiunile cardiace datorită conținutului ridicat de carbohidrați, nutrienți care hrănesc mușchiul inimii.

Pentru că are un conținut ridicat de vitamina și minerale, fructul kaki este indicat pentru pielea uscată, îmbătrânită sau cu elasticitatea pierdută. Se recomandă consumul frecvent de alimente bogate în betacaroten pentru ca pielea să capete un aspect tânar într-un timp scurt.

Nutriționiștii includ acest fruct pe lista alimentelor care ajută la prevenirea cancerului datorită conținutului mare de antioxidanți și nutrienți care ajută la combaterea stresului oxidativ.

Totuși, fructul kaki trebuie consumat cu moderație de persoanele care suferă de diabet zaharat, deoarece are un conținut destul de mare de carbohidrați.

Kaki poate fi consumat dimineața alături de cereale integrale, fără adaos de zahăr, pentru că aduce un aport mare de vitamine, stimulând chiar și creșterea părului și a unghiilor.

Fructul kaki se consumă ca atare dacă este copt bine sau se poate tăia partea superioară (ca un capac) și se consumă interiorul cu ajutorul unei lingurițe.

Tu ai mâncat vreodată acest fruct?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment