Cum scapi de punctele negre de pe nas: 4 soluții la îndemâna oricui

Puncte negre masca

Punctele negre sunt inestetice și neplăcute. Acestea se manifestă pe piele sub forma unor pete mici și închise la culoare că urmare a unor pori încărcați.

Te confrunți cu punctele negre și nu știi ce să faci pentru a le înlătura? Am găsit soluțiile salvatoare și o poți alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine:

1. Bicarbonatul de sodiu

Este cea mai la îndemână și utilă soluție în lupta cu punctele negre. Trebuie doar să faci un mix din bicarbonat de sodiu și apă, aplici și masezi blând zonele afectate, după care clătești cu apă călduță și aplici cremă hidratantă.

2. Plasturi pentru puncte negre

Este varianta cea mai accesibilă, rapidă și care chiar funcționează. Umeziți zona afectată, aplicați plasturii și lăsați să acționeze 15 minute, după care îndepărtați plasturele, de preferat dintr-o singură mișcare.

3. Măștile din argilă

Argila funcționează ca un magnet pentru punctele negre. Utilizând în mod frecvent măștile din argilă, veți observa rezultate miraculoase pe tenul vostru.

4. Acidul Salicilic

Când vă cumpărați demachiant și tonic să fiți foarte atente la incrediente. Acidul salicilic este activ exfoliant, antimicrobian și antiacneic, contribuie semnificativ la regenerarea celulară și reînnoirea pielii, acționează împotriva microbilor implicați în formarea acneei, așadar este un element foarte important pentru păstrarea tenului curat și fără imperfecțiuni.

5. Băile cu aburi

Sunt ideale pentru ten pentru că deschid porii și îi curăț în profunzime de impurități, sebum sau celule moarte. Stai 10-15 minute deasupra unui vas cu apă fierbinte sau ceai de mușețel și acoperă-ți capul cu un prosop. Făceam asta când eram copii pentru a ne desfunda nasul, deci n-ar trebui să fie un obicei străin pentru tine. După ce ți s-au deschis porii, poți să-ți cureți punctele negre. Apoi este obligatoriu să folosești o soluție astrigentă și cremă hidratantă.

Nu uita că cel mai rău lucru pe care îl poți face este să stai să le scoți singură în față oglinzii, crezând că nu vor reapare. Știu că este foarte tentant, dar, paradoxal, după ce ai făcut asta, ele se vor înmulți din ce în ce mai tare și pe termen lung nu vei face decât să înrăutățești situația.

Leave Your Comment