Cum scapi de mirosul neplăcut al pantofilor

mirosul neplăcut din pantofi

Mirosul neplăcut al pantofilor îți dă bătăi de cap?

Toţi ne-am confruntat cel puţin o dată în viaţă cu problema pantofilor mirositori, fie că a fost indirect, iar pantofii nu ne aparţineau. Mirosul neplăcut apare mai ales vara, însă mulţi oameni nu sunt scutiţi de problema stânjenitoare nici în restul anului. Dacă îţi sună cunoscut şi vrei să scapi de mirosul neplăcut al pantofilor folosind câteva trucuri simple, citeşte în continuare.

În primul rând cred că e clar pentru toată lumea că mirosul din pantofi nu vine… de la pantofi, ci de la picioare. Transpiraţia picioarelor este un mediu propice înmulţirii bacteriilor, iar în combinaţie cu o pereche de pantofi care împiedică pielea să se răcorească rezultă un miros neplăcut, neplăcut fiind puţin spus în multe situaţii.

Pentru a preveni şi trata picioarele mirositoare asigură-te că foloseşti un săpun antibacterian zilnic şi poartă ciorapi de bumbac. Presupun că nu mai trebuie menţionat că încălţămintea închisă (deci nu sandale) fără ciorap nu poate fi încălţată, nu?  Alege ciorapii de bumbac sau cu un conţinut cât mai mare de bumbac, deoarece aceştia absorb umezeala şi lasă pielea să respire, fără o încingă mai tare.

mirosul neplăcut din pantofiCum elimini mirosul neplăcut

În privinţa pantofilor, este ideal să poată fi curăţaţi în maşina de spălat şi să nu existe o interdicţie din partea producătorului în acest sens, deci verifică eticheta. Dacă îi speli în maşină, ai grijă să adaugi si alte rufe pe lângă pantofi, deoarece rişti să o strici. Pentru a fi sigur că mirosul neplăcut va fi înlăturat, adaugă două linguri de oţet în timpul spălării. Lasă-i să se usuce la aer cel puţin o zi sau două, în funcţie de tipul de pantofi.

Un mod de a elimina şi a preveni totodată mirosurile neplăcute este să foloseşti spray-uri special concepute în acest sens, care se găsesc în mai toate magazinele. Problema cu aceste spray-uri este că unii oameni le pot găsi sufocante şi au preţuri destul de piperate. Din fericire însă, există alternative naturale:

Dacă nu ai cum să speli pantofii la maşină şi nici manual, pune 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu în fiecare din ei şi lasă-i peste noapte. Dimineaţa scutură bine pantofii încât să înlături bicarbonatul. Mirosul neplăcut va fi estompat sau complet înlăturat.

Dacă ai pisică, lucrurile pot fi chiar mai simple: umple două şosete cu nisip curat, cel pe care îl foloseşti la litieră (bentonită), şi lasă şosetele în pantofi peste noapte. Nisipul absoarbe mirosurile neplăcute şi umezeala, astfel că dimineaţa încălţămintea ta va fi uscată şi reîmprospătată.

Cum previi mirosul neplăcut

Când îţi cumperi o pereche nouă de pantofi caută să fie cât mai răcoroşi posibil, iar dacă sunt running shoes, optează pentru variantele cu plasă, care lasă picioarele să respire în timpul efortului fizic. Este important ca aerisirea să fie asigurată, deoarece pe lângă transpiraţie şi mirosuri neplăcute, pantofii care nu lasă pielea să respire pot provoca şi micoza piciorului. Pentru a permite încălţămintei să se aerisească, nu purta aceeaşi pereche în două zile consecutive, ci alternează între două sau mai multe perechi de pantofi.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment