Cum scapi de călcâiele uscate și crăpate

Calcaie

Sunt adepta mersului pe jos şi sunt înnebunită după plimbările în natură: fie că e o plimbare în parc, fie cǎ e o drumeţie ȋn pădure sau pe munte sau pur și simplu o plimbare de-a lungul plajei, la malul mării. Ador sǎ mǎ plimb şi în oraş, cu aparatul foto în mână şi sǎ surprind clǎdiri vechi, neştiute de mulţi dintre bucureşteni sau sǎ surprind oamenii în diverse ipostaze. Toate aceste plimbǎri îmi dau o stare de bine, de relaxare, pe scurt eu aşa mǎ relaxez. Însǎ am şi un dezavantaj de la aceste plimbări. Stând foarte mult în picioare sau mergând foarte mult, deşi am ȋntotdeauna o încălţǎminte comodă şi de bunǎ calitate, am neplǎcerea de a avea cǎlcâiele uscate, iar uneori chiar şi crǎpate. Am ȋncercat multe tipuri de mǎşti, masaje, creme, loţiuni pentru a ȋmi revitaliza cǎlcâiele. Iatǎ câteva sfaturi care mie mi-au fost de ajutor:

Primul pas: înmuierea picioarelor

Stai cateva minute ȋn apǎ calduţǎ, eu stau de obicei vreo 10 minute, însă poţi sta mai mult sau mai puţin, în funcţie de timpul şi rǎbdarea ta. În apǎ poţi pune puţin sǎpun, oţet de mere şi ulei cu arome. Poți încerca uleiul de lavandă, face minuni atunci când ai călcâiele uscate și crăpate.

Al doilea pas: exfolierea cǎlcâielor

Dupǎ ce s-au înmuiat suficient călcâiele, puteti trece la pasul doi. Luaţi o piatră ponce şi frecaţi-vǎ ȋncet cǎlcâiele. Dacǎ nu aveţi piatră ponce puteţi sǎ vǎ frecaţi cu unul dintre urmǎtoarele: zaţ de cafea, sare de mare, zahăr, tărâţe de grâu, mǎlai sau chiar cu un gel abraziv. Aveţi grijǎ sǎ nu aveţi mişcǎri prea agresive riscând astfel sǎ vă răniţi. Rolul exfolierii este de a îndepărta pielea moartǎ regenerând astfel pielea.

CalcaieAl treilea pas: hidratarea

Cel mai important şi cea mai frumoasǎ parte este hidratarea picioarelor. Acum piaţa este foarte bogatǎ când vine vorba de creme pentru picioare. Însǎ vǎ recomand ceva natural şi proaspǎt pentru efecte de duratǎ. Sigur aveţi ȋn casǎ mǎcar unul din cele 4 uleiuri: ulei de mǎsline, ulei de cocos, ulei de avocado sau ulei de migdale. În acest ulei puteţi pune esenţǎ de portocalǎ sau oricare altǎ esenţǎ pentru a avea un miros cât mai pe gustul tǎu şi sǎ vǎ ȋmbie simţurile. Dacǎ vǎ este mai uşor sǎ folosiţi unguente gata preparate, vǎ recomand unguentul de gǎlbenele, este cel mai eficient şi cicatrizeazǎ cel mai bine pielea, lǎsând-o foarte catifelatǎ.

Alte preparate pe care le poţi folosi pentru a avea o piele a cǎlcâielor cât mai catifelatǎ sunt:

– mascǎ de cǎpşune – nu este doar un bun exfolient, dar şi o hidratare foarte bunǎ pentru picioare;
– mascǎ de dovleac – fierbe puţin dovleacul ȋmpreunǎ cu o lingurǎ de ulei de mǎsline, este o mascǎ foarte hidratrantǎ pentru cǎlcâie;
– Lapte, ulei de mǎsline şi miere – nu degeaba Cleopatra se spǎla pe corp cu lapte. Laptele hidrateazǎ foarte bine pielea şi te ajutǎ sǎ te relaxezi foarte bine;
– Untul sau smântâna – sunt ingrediente grase, iar cǎlcâiele tale te vor adora pentru alegerea fǎcutǎ. Smântâna nu doar hidrateazǎ, ci şi te răcorește şi îţi va lǎsa pielea catifelatǎ.

Dacă ştii şi alte remedii în vindecarea sau tratarea călcâielor uscate şi crǎpate, nu ezita sǎ laşi un comentariu la acest post.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment