Cum scăpăm de gelozie

Cei mai mulți oameni au un sentiment de gelozie atunci când simt atracție și iubire pentru partenerul lor, iar un strop de gelozie poate aduce scântei într-o relație. Cum facem ca aceste scântei să nu aprindă un foc ce nu poate fi stins ține de fiecare dintre noi. Gelozia este un sentiment nesănătos, care ne transpune într-o stare de nemulțumire. Fiind un răspuns emoțional și aproape involuntar, gelozia pare a fi ceva imposibil de combătut. Cea mai mare problemă a unei persoane geloase este că face multe presupuneri, fără a mai putea vedea imaginea de ansamblu. Pentru a opri această senzație, am putea face un efort să gândim clar și rațional. Dacă vrei să știi cum poți scăpa de gelozie, trebuie să afli câteva trucuri.

Fii optimistă
Înainte de a trage concluzii, încearcă să vezi imaginea de ansamblu a fiecărei situații. Când ai trecut printr-o relație în care suspiciunile ți s-au confirmat, îți este greu să ai încredere în următorul partener. Vor începe să apară semne de îndoială, lăsând loc geloziei să apară. Sfatul meu este să ai încredere în partenerul tău, iar dacă acest lucru nu îți este la îndemână, încearcă să analizezi toate detaliile înainte de a spune ceva ce ai să regreți.

Cum-scăpăm-de-gelozieNu mai face comparații
Comparația este sămânța, iar gelozia rodul, ambele fiind stări create de mintea noastră. Stilul nostru de gândire se va bloca pe diferite comparații, ignorând calitatea reală a ceea ce vedem. Trebuie să renunțăm la acest obicei prost, pentru a putea vedea lucrurile așa cum sunt. Începe prin aprecierea diferențelor. Vezi care sunt beneficiile acestei unicități. Este util și să-ți aduci aminte că nu există niciun bun sfârșit al comparației, pentru că așteptările noastre sunt infinite. Când ți-ai îndeplinit ultima oară un vis? Sau ai primit ceea ce ai vrut? Acum adu-ți aminte și ce s-a întâmplat dupa 4 săptămâni și dacă mai apreciai situația la fel de mult. Comparațiile pornesc de la o iluzie cât o boabă de muștar, ajungând la dimensiunea unui munte în drumul spre împlinire. Iar atunci când se împlinesc, devin iar la fel de nesemnificative cât boabele de muștar. Așa că nu face comparații și încearcă să eviți greutățile pe care ți le pui singură în cale.

Ai mai multă încredere în propria persoană
Dacă nu te accepți pe deplin și nu te iubești așa cum ești, vei ajunge să te compari cu alte persoane ca o modalitate artificială de stimulare a încrederii. Persoanele care sunt cu adevărat confortabili și siguri pe ei înșiși rareori lasă sentimentul de gelozie să le stea în cale. Încearcă să petreci timp cu tine, să îți cunoști adevărata personalitate. Alege să te concentrezi pe tine, decât pe persoana pe care ești geloasă. Schimbă-ți percepțiile bazându-te pe înțelegerea dorințelor tale. Înțelege că ai totul pentru a putea fi fericită și completă în interior. Înțelege că dacă simți că îți lipsește ceva, îl poți obține prin identificarea problemei, rezolvarea acesteia și încredere.

Vorbește despre problemă
De fiecare dată când te încearcă un sentiment de gelozie, cel mai bine ar fi să vorbești cu partenerul. În primă fază, încearcă să analizezi și să-ți dai seama de ce te simți amenințată. Ce îți este frică să pierzi și de ce crezi că meriți mai mult? Dacă după ce ți-ai răspuns acestor întrebări nu a dispărut gelozia, încearcă să vorbești despre problemă cu partenerul. Puteți rezolva orice împreună, pentru că el este arma secretă care te face să realizezi că realitatea este mai frumoasă decât ți-o imaginezi tu.

Nu îl sufoca
Știm că ai vrea să fii mereu prima în topul preferințelor partenerului, însă și el are probleme de rezolvat și lucruri la fel de importante. Acesta nu este un motiv să fii geloasă pe munca lui sau să lași să intervină certuri în relație. Încearcă să nu-i spui chiar tot ce-ți trece prin minte și să nu devii un bagaj pentru el în locul unui sprijin mult așteptat.

 

Sursa foto: cosmopolitan.gr

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment