Cum să-ți pui unghii cu gel singură. Simplu și mai ieftin!

manichiura cu gel

O femeie care se respectă are întotdeauna o manichiură impecabilă, însă ce faci atunci când nu ai suficient timp sau pur și simplu nu vrei să cheltuiești prea mulți bani? O opțiune poate fi manichiura cu gel sau cu ojă semipermanentă.

Vestea bună este că poți să-ți pui și tu gel pe unghii în confortul casei tale și în plus economisești și bani! Unghiile cu gel arată impecabil timp de o lună și rezistă indiferent de condițiile la care îți supui mâinile. Pe scurt, poți să faci curățenie și să speli fără grijă.

Iată ce trebuie să cumperi pentru a-ți face unghiile cu gel singură:

1. O lampă UV. Astfel de lămpi UV pentru unghii sunt destul de ieftine și îți recuperezi banii încă de la prima utilizare
2. Un set de tipsuri și adeziv pentru acestea
3. Degresant pentru unghii
4. Bețișoare pentru cuticule
5. Ulei pentru cuticule (dacă îl vei folosi mai des, uleiul îți înmoaie cuticulele și nu vei mai fi nevoită să le tai)
6. Un buffer (pilă pentru șlefuire)
7. O pilă metalică pentru unghiile naturale
8. O pilă cu granulație pentru tipsuri
9. Adeziv pentru gelul UV (bonder)
10. Gel UV 3 în 1 (poate fi folosit ca bază, construcție și luciu)
11. Pensule pentru gel (e o pensulă groasă)
12. Clește pentru tipsuri.

Dacă ți se pare complicat să le cumperi separat, cel mai bine este să cauți kituri unghii cu gel complete.

Cum aplici gelul pe unghii pas cu pas:

După ce te asiguri că ai tot ce trebuie, poți începe să-ți faci unghiile. Îndepărtează oja existentă (dacă ai) cu un dizolvant fără acetonă, dezinfectează-ți mâinile, taie-ți unghiile naturale cu ajutorul pilei metalice pe rotund, apoi folosește bețișoarele pentru cuticule. Cu ajutorul bufferului, îndepărtează luciul unghiilor și stratul supercial, însă ai grijă să nu insiști, dacă nu vrei să-ți subțiezi unghiile. Resturile rămase le îndepărtezi cu pensula, apoi folosești degresantul.

Următorul pas implică alegerea tipsurilor. Le alegi pe cele potrivite unghiilor tale, pui o picătură de adeziv pe spate și le pui pe unghii la o distanță de 2-3 milimetri de vârf. Ține apăsat câteva secunde pe fiecare tips în parte, astfel încât să te asiguri că face priză.

După ce ai aplicat toate tipsurile, scurtează-le cât vrei cu ajutorul cleștelui. Pilește vârfurile, dar și zona de la baza tipsurilor. Pentru a le aduce la același nivel poți folosi buferul.
Aplică degresantul pe fiecare unghie în parte, apoi așteaptă să se evapore complet. Ai nevoie de 1-2 minute.

Aplică stratul bonder și când s-a uscat poți folosi primul strat de gel UV, pe care îl aplici cât mai uniform cu o pensulă cu vârf plat. Ține unghia în lampa UV timp de 2 minute și după ce s-a uscat pilește din nou cu bufferul și curăță cu degresant.
Ultimul pas: aplică ultimul strat de gel UV pe care îl usuci la lampă. După ce s-a uscat complet, ștergi din nou unghiile cu degresat și mai aplici ulei de cuticule.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment