Cum să-ți mobilezi dormitorul pentru un somn liniștit

dormitor

Dormitorul trebuie să fie cea mai confortabilă cameră din toată casa fără dar și poate. Și e lesne de înțeles, având în vedere că somnul tău depinde de această cameră. Însă ce trebuie să ai și ce trebuie să eviți când vine vorba despre mobila dormitorului?

Iată câteva reguli pe care să le respecți atunci când mobilezi dormitorul:

1. Stabilește culorile înainte de toate

Înainte să începi amenajarea dormitorului, ar fi bine să te gândești serios la culorile pe care ți le dorești în cameră. Pentru un somn de calitate, specialiștii recomandă să optezi pentru nuanțe calme, precum albastru, galben sau verde. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să-ți faci toți pereții albaștri, verzi sau galbeni! Cromatica unui dormitor trebuie să fie organizată în jurul unei singure culori, cu câteva accente. De exemplu, poți opta pentru pereți albi și câteva accente de verde, galben sau albastru.
Culorile pe care trebuie să le eviți cu orice preț sunt: maro, violet, gri, roșu, auriu, portocaliu.

2. Mobila pentru dormitor

Primul pas este să ții cont de suprafața disponibilă. Ideal ar fi ca patul să fie plasat pe mijloc, însă dacă nu ai o cameră suficient de mare, atunci poți lipi patul de un perete.
Acordă atenție patului, căci este primul obiect de mobilier pe care trebuie să-l alegi. Plecând de la acesta vei putea mobila și restul dormitorului. Optează pentru un pat de calitate, practic, confortabil (cu un cadru solid și o saltea cu spumă de memorie). La mare căutare sunt paturile tapițate, însă evită paturile din piele ecologică și îndreaptă-ți atenția către paturile tapițate cu stofă.
Un alt aspect important este să păstrezi același stil și material în toată camera (clasic, modern). Atunci când măsori dimensiuena patului, asigură-te că ai suficient spațiu și pentru două noptiere mici pe care le poți pune pe lateral.

3. Decorațiuni

Pentru a da viață dormitorului, optează pentru o draperie de calitate, groasă, care să împiedice pătrunderea luminii. Această regulă este valabilă numai pentru dormitoarele mari, însă dacă nu ai suficient spațiu, poți opta pentru o draperie vaporoasă din pânză și voal.
Cu ajutorul decorațiunilor textile poți schimba întreaga înfățișare a dormitorului, de aceea e bine să alegi culori complementare, iar în ceea ce privește lenjeria de pat, evită imprimeurile exagerate pentru că devin obositoare.

4. Dressing

Dacă ai un spațiu separat de dormitor, dar aproape, poți opta pentru un dressing fără uși. Este practic și îți va ușura cu mult deciziile în fiecare dimineață. Dacă totuși singurul spațiu disponibil este în dormitor, optează pentru un dressing în nuanțe de nude sau bej cu uși culisante.

Ce lucruri nu trebuie să ai în dormitor pentru că îți afectează somnul: televizor, tabletă, telefon mobil, laptop.

Leave Your Comment