Cum să-ţi întăreşti unghiile: soluții naturale

unghiile, manichiura

Tratamente naturiste pentru unghiile tale

Întărirea unghiilor la saloane profesionale sau achiziţionarea unor produse speciale pentru menţinerea sănătăţii acestora poate uneori costa prea mult. De asemenea, parcă niciodată nu-ţi găseşti timpul potrivit pentru a face o vizită manichiuristei tale, dar ştii bine că mâinile tale trebuie să facă o o impresie bună. Coafura, machiajul şi manichiura sunt „accesoriile” de bază frumuseţii tale.Unghiile exfoliate, crăpate şi lipsită de strălucire nu este o imagine tocmai plăcută nici pentru tine, nici pentru persoana care te ţine de mână. Aşa ca soluţia cea mai bună şi eficientă pentru întărirea unghiilor sunt tratamentele naturiste pe care poţi să le faci singură acasă, fără să fii nevoită să faci risipă de bani şi timp. Soluţiile naturale sunt mai blânde şi benefice pentru unghiile tale, aşa că hai să vedem care sunt acestea.

unghiile, manichiuraTratement cu ulei de măslin

Uleiul de măsline este recunoscut pentru beneficiile sale extraordinare aduse părului, unghiilor şi pielii, datorită bogăţiei sale de antioxidanţi şi vitamine pe care acesta le conţine. Pentru a opri exfolierea şi crăparea unghiilor, uleiul de măslin este întotdeauna soluţia perfectă. Aşadar, pentru întărirea unghiilor şi redarea sănătăţii şi strălucirii lor, ai nevoie de puţin ulei de măsline extra virgin. Uleiul extra virgin este de cea mai bună calitate şi oferă o hidratare intensă unghiilor tale.
Încălzeşte puţin câteva linguri de ulei de măslin extra virgin, astfel încât să ajungă la o temperatură suportabilă pentru tine, şi pentru a fi absorbit mai uşor de unghii şi piele. Varsă uleiul într-un bol micuţ şi înmoaie-ţi unghiile pentru 15-20 minute, după care, cu acelaşi ulei masează-ţi unghiile şi cuticulele. Uleiul de ricin pe lânga faptul ca hrăneşte în profunzime, împiedică creşterea exagerată a citiculelor.

Zeamă de lămâie

O altă variantă este să îţi aplici peste unghii puţină zeamă de lămâie. Las-o să acţioneze 5, 10 minute, după care te clăteşţi. Într-un bol amestecă puţin ulei de măslin extra virgin, călduţ, împreună cu două gălbenuşuri de ouă şi menţine-ţi unghiile în această compoziţie pentru alte 5- 10 minute. Repetă această procedură de două, trei ori pe săptămână. De asemenea, timp de o săptămână, poţi să freci unghiile, zilnic, cu zeamă de lămâie şi vei observa deja o îmbunătăţire majoră. Unghiile tale vor fi mai puternice şi strălucitoare. Zeama de lămâie poate fi înlocuită şi cu sucul de portocale.

Gălbenuşuri de ouă

Amestecă două gălbenuşuri de ouă, trei linguri de lapte călduţ şi două linguriţe de miere. Menţine-ţi unghiile în acest amestec timp de 20 de minute, de trei ori pe săptămână. Întărirea unghiilor se va produce imediat datorită calciului oferit de lapte şi proteinele din ou.
A altă variantă este să topeşti puţină ceară de miere ,o amesteci cu un gălbenuş bătut şi o lingură, două de ulei de ricin, seara, înainte de culcare. Pune compoziţia într-un bol şi lasă unghiile 15 minute să aboarbă tot ce este mai nutritiv din acest mix. Repetă procedura de două, trei ori pe săptămână.

Vitaminele A şi E

La farmacie poţi găsi capsule de vitamia A sau E sub formă de ulei. Înainte de culcare masează-ţi unghiile timp de 10 minute cu câteva picături de vitamina A sau E, iar unghiile îşi vor recăpăta imediat strălucirea şi aspectul sănătos.
Pentru unghii sănătoase şi strălucitoare, specialiştii ne recomandă să nu uităm că este important să mâncăm sănătos şi să introducem în dieta noastră produse care conţin zinc, fier, calciu şi proteine. De asemenea, pentru a evita ca unghiile tale să devină moi, poţi apela la produse alimentare cu conţinut de sulf; printre ele se numără ouălele, varza, castraveţii sau fructele de mare.

În plus, printre uleiurile naturale care te ajută la întărirea unghiilor, se numără şi uleiul de migdale, de lavandă,  uleiul esenţial de eucalipt sau din arborele de ceai.

Tu cum ai grijă de unghiile tale?

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment