Cum să-ți întărești unghiile în mai puțin de o lună

unghii

Unghiile subțiri și fragile au un aspect neplăcut, se rup rapid și de cele mai multe ori, se exfoliază. Asta înseamnă că aspectul lor nu va fi niciodată unul sănătos, iar de o manichiură impecabilă nici nu mai încape vorba.

Din fericire, există câteva remedii care funcționează, iar pentru asta trebuie să acționezi de la interior la exterior.

Ce trebuie să faci ca să-ți întărești unghiile în mai puțin de o lună:

1. Adoptă o alimentație sănătoasă:

Pentru ca unghiile să devină tari, netede și de culoare roz ai nevoie de fier, proteine și vitamina B9. Iată lista cu alimentele pe care trebuie să le consumi:
– pește gras: somon, hering, sardine, anșoa, ton, macrou. Conținul ridicat de acizi grași omega-3 îți vor întări unghiile.
– ficat: are un conținut bogat de vitamina A, fier și acid folic (vitamina B9).
– semințe de floarea-soarelui: sunt bogate în acizi grași omega-6, zinc și vitamina E, oferind strălucire unghiilor.
– carnea roșie: conține proteine, zinc și fier, având rolul de a-ți regenera unghiile. De asemenea, carnea roșie stimulează producția de cheratină (proteina din care sunt formate unghiile)

2. Alege produsele cosmetice potrivite:

Dacă prin alimentele de mai sus acționezi la interior, cu ajutorul produselor cosmetice vei acționa local. Timp de o lună, evită să folosești lacul de unghii pentru a putea urma un tratament local.

Iată care sunt produsele de care ai nevoie:

– săpun de mâini hidratant: în locul săpunurilor agresive, alege unul pe bază de uleiuri, care îți vor proteja pielea și unghiile.
– întăritor de unghii: poți folosi unul pe bază de aur de 18K, dimineața și seara, după ce te-ai spălat pe mâini. Costă mai puțin de 20 lei și îl găsești aici.
– ulei de cuticule: evită să îți tai cuticulele pentru că nu faci altceva decât să permiți bacteriilor și fungilor să-și găsească loc sub unghiile tale. Folosește un ulei pe bază de argan, lasă-l să acționeze cel puțin 10 minute, apoi masează ușor. Cuticulele tale vor deveni mai moi și nu va mai fi necesar să le tai.
– cremă reparatoare pentru mâini: un alt motiv pentru care unghiile se exfoliază este deshidratarea. Da, și unghiile se deshidratează, iar motivele pot fi nenumărate: te speli prea des pe mâini, folosești produsele nepotrivite, vântul sau chiar și frigul. Alege o cremă pe bază de ulei de argan și folosește-o de două ori pe zi sau de fiecare dată când simți că ai mâinile uscate. Găsești câteva variante ieftine, dar bune aici.

Niciun produs de mai sus nu costă o avere. Este suficient să aloci 50-70 de lei și în mai puțin de o lună vei avea unghiile mai tari. Dacă ai unghiile foarte deteriorate, prelungește tratamentul până când acestea se regenerează complet. Pentru unghiile de la mâini ai nevoie de maxim 3 luni.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment