Cum să-ți întărești sistemul imunitar – Află ce alimente conțin vitamina C
Vitamina C este de nelipsit în sezonul rece, dacă vrei să te ferești de gripă și răceală. Este singura vitamină recunoscută că întărește sistemul imunitar, previne apariția ridurilor prin producția de colagen și ajută oasele să fie mai puternice.
Iată care sunt alimentele cele mai bogate în vitamina C:
Broccoli: are o sursă importantă de vitamina C, pentru fiecare 150 g broccoli, cantitatea de vitamina C este de 132 mg.
Ardeiul gras: un ardei gras roșu îți oferă 190,3 miligrame de vitamina C, iar un ardei verde 119,9 miligrame.
Kiwi: două fructe de kiwi îți oferă 137,2 mg de vitamina C.
Căpșune: o porție de numai 150 g căpșune îți oferă 90 mg vitamina C.
Conopida: o conopidă mică îți oferă aproximativ 150 mg vitamina C.
Nu uitați că lămâie are cel mai mare aport de vitamina și o puteți consuma atât vara, cât și iarna, fie în limonadă sau ceai.