Cum să-ți îngrijești tenul dacă ai cuperoză

Pielea predispusă la cuperoză este pielea delicată, superficial vascularizată, cu vase de sânge mult mai elastice. Cum poți să-ți îngrijești tenul dacă ai cuperoză?

Ce este cuperoza?

Înroșirea obrajilor este un lucru natural, mai ales pentru femei. Conversația cu un bărbat interesant, situațiile rușinoase, nervii, temperaturile scăzute pot cauza înroșirea obrajilor. Prin creșterea presiunii corpului, temperaturile scăzute, exercițiile fizice și consumul de mirodenii picante, corpul pompează mai mult sânge la nivelul feței și al vaselor care se află în această zonă. În cazul unui tip normal de piele, vasele se contractă imediat și roșeața nu mai este vizibilă. Cu toate acestea, când vasele nu sunt elastice, procesul de constricție este mai dificil, ceea ce face să apară roșeața obrajilor.

Prin ignorarea pielii predispuse la cuperoză, crezând că așa ar trebui să arate, riști să dezvolți boli mai greu de tratat. Prima dintre acestea este reprezentată de creșterea continuă a numărului de vase sparte și intensificarea roșeții obrajilor. Iar această problemă este foarte greu de tratat. În plus, poate apărea și rosaceea. De asemenea, dacă îți apar puncte negre, asigură-te că urmezi un tratament pentru puncte negre corespunzător.

Cea mai eficientă modalitate de a îngrijini tenul cu cuperoză

Cremele și remediile de acasă ar trebui să fie doar mijloace de prevenire a agravării afecțiunii. Acestea nu pot îmbunătăți starea agravată a pielii. Există tratamente profesionale pentru tenul cuperozic care închid permanent vasele de sânge deschise. De asemenea, ar trebui crescută și producția de colagen, pentru a spori elasticitatea și rezistența pielii. Acest lucru va împiedica dezvoltarea a noi vase de sânge sau reapariția celor vechi.

Cum să îți îngrijești tenul acasă?

Îngrijirea pielii predispuse la cuperoză ar trebui să se concentreze în primul rând pe trei aspecte:

Creșterea elasticității pielii prin folosirea produselor cosmetice care conțin vitamina K și C;

Consolidarea barierei naturale a pielii, creșterea rezistenței sale prin intensificarea hidratării și utilizarea ingredientelor precum vitamina B3 sau aloe;

Iluminarea ușoară a pielii, cu arbutină sau extract din rădăcină de lemn dulce.

Ce ar trebui să eviți dacă suferi de această afecțiune?

Cel mai important este să îți aduci aminte că pielea predispusă la cuperoză este foarte delicată. Având în vedere acest lucru, există anumiți factori pe care ar trebui să îi eviți pentru a nu agrava starea pielii tale. Printre aceștia se numără și:

spălarea feței cu apă fierbinte;
consumul de alcool și preparatele picante;
părăsirea casei fără o cremă cu protecție UV;
stresul;
vremea nefavorabilă (îngheț, vânt puternic, temperaturi ridicate);
ingredientele iritante din produsele cosmetice, cum ar fi mentolul, alcoolul, enta, uleiul de eucalipt.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment