Cum să-ți îngrijești corect tenul în această iarnă

ingrijirea tenului

Știai că trebuie să-ți îngrijești tenul diferit iarna spre deosebire de sezonul cald? Atât vântul, cât și zăpada sunt factori care îți pot usca tenul, iar de la asta până la apariția primelor riduri nu este decât un pas!

Iată cum să-ți îngrijești corect tenul începând chiar de acum:

1. Dacă tenul tău este mixt, trebuie să-ți cureți foarte bine pielea și să nu renunți să folosești loțiunea tonică. După curățare, aplică întotdeauna o cremă hidratantă, dar care să nu fie prea grasă. De asemenea, dacă tenul tău prezintă deja primele riduri, aplică un serum în fiecare noapte înainte să folosești crema.
Se poate ca uneori pielea ta să se deshidrateze, chiar dacă ai un ten mixt și atunci trebuie doar să aplici o mască hidratantă.
2. Dacă ai cuperoză, știi deja cât de dificil este să-ți îngrijești corect tenul, mai ales în timpul iernii. Alege întotdeauna produsele pe bază de levănțică și cimbru pentru că acestea sunt două plante care calmează pielea și luptă împotriva petelor roșii. Nu uita că este foarte important să alegi produsele pentru piele sensibilă. Găsești astfel de cosmetice pentru femei la prețuri foarte bune pe site-ul canar.ro.
3. Pielea din jurul ochilor este una dintre cele mai sensibile și are cel mai mult de suferit iarna. Specialiștii în dermatologie recomandă să folosești tot timpul un contur pentru ochi de cel puțin două ori pe zi, de preferat dimineața și seara după demachiere.
4. Buzele au și ele nevoie de o îngrijire specială pentru că la fel ca pielea din jurul ochilor sunt sensibile când vine vorba de temperatura scăzută și vânt. Menține-le hidratate pe tot parcursul zilei cu ajutorul unui balsam de buze pe bază de ulei de gălbenele, de rodie sau chiar de măsline.
5. Gâtul și mâinile sunt de cele mai multe ori ignorate, însă ar trebui să le acorzi aceeași atenție precum tenului. Pielea gâtului își poate pierde elasticitatea foarte ușor, de aceea se recomandă să folosești crema de față și pe gât până la decolteu. O dată pe săptămână este recomandat să aplici ulei de măsline peste care adaugi un prosop cu apă caldă. Lași să acționeze timp de 10 minute, apoi clătești. Efectele sunt uimitoare și dacă ai răbdare, poți face același lucru pentru tot corpul.
Pentru mâini optează întotdeauna pentru o cremă cu glicerină sau pe bază de gălbenele.

Cum te machiezi în timpul iernii?

În sezonul rece, produsele de make-up sunt diferite față de cele din timpul verii. Dacă atunci când este cald, poți alege cu ușurință un fond de ten mat sau pe bază de pudră, iarna este recomandat să folosești un fond de ten hidratant, cu o textură cremoasă. De asemenea, nici rujurile mate nu mai sunt recomandate, deși arată foarte cool. Totuși, dacă nu poți renunța la cele mate, folosește unul hidratant atunci când te expui mai mult temperaturilor scăzute.

Tu ce trucuri de îngrijire folosești?

Foto: Pixabay

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment