Cum să-ți ierți părinții

parintii

Despre părinți multe putem spune, mai ales despre părinții noștri, despre cei care ne-au creat, cu toate ale noastre, defecte și calități, cu amintirile cele mai frumoase din copilărie, dar și cu acele momente care ne-au afectat și care ne-au marcat până în ziua de azi, adulți fiind.

Iartă-ți părinții

Iertarea, un cuvânt simplu, dar cu o semnificație foarte mare, pentru toți cei care, la un moment dat, a trebuit să iertăm sau să fim iertați.

Eu nu am conștientizat acest fapt, deși am iertat și am fost iertată la răndul meu, până ce, la un moment dat, în timpul predicii de la slujba de duminică, preotul a zis: ”Noi cerem iertare de la El, de fiecare dată când spunem Tatăl Nostru, și spunem ”și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”, dar câți dintre voi, îi iertați pe ceilalți? ”

În acel moment mi-am dat seama cât de importantă este această acțiune, că nu este ceva fizic, ca atunci când muți un obiect sau cumperi un lucru, este ceva ce trebuie să vină din noi, din suflet, să o simțim și să o trăim. De asta, de cele mai multe ori este greu să iertăm. Sau să fim iertați.

Acum, când eram mici, ceream iertare părinților noștri atunci când făceam câte o boacănă, când stricam ceva. Și, în funcție de gravitatea situației, sau de lecția pe care noi trebuia să o învățăm, ei ne iertau sau nu.

Inconștient sau conștient, aceștia au creat pentru noi momente care pe noi ne-au afectat și care și-au pus amprenta asupra personalității noastre. Unele cazuri sunt mai grave decât altele, acolo unde, poate, au existat violențe, verbale și fizice. Acolo unde dragostea nu a fost suficientă sau reproșurile au fost mai des scoase pe gură, decât aprecierile.

Aceste lucruri, ne afectează, chiar și fără să ne dăm seama. Ne vor afecta relațiile de prietenie și poate de dragoste, dar și relațiile cu proprii noștri copii.

De ce să ne iertăm părinții?

Iertarea părinților noștri, iertarea acțiunilor lor care ne-au afectat, poate să schimbe cursul efectelor și astfel, atât noi cât și părinții noștri vom fi împăcați.

Faptul că suntem capabili să acceptăm că toți greșim și astfel, și părinții noștri au facut-o, indiferent de natura greșelilor, este un bun început. Comunicarea, la fel, cu ei, poate ajuta și poate conduce către vindecare.

Deși nu știi și nu-ți dai seama acum, faptul că noi avem un anumit tip de comportament, faptul că avem anumite temeri sau frustrări, toate provin de la mediul în care am fost crescuți, de la ceea ce am văzut și simțit în copilăria noastră. Astfel, nu doar educația e importantă în cei șapte ani de acasă, ci și dragostea, modul în care se comunică cu noi, copii fiind, tipul de comunicare, relația dintre părinte-copil. Acestea construiesc în final un om sincer, fără frici, fără frustrări.

Părinții sunt cei vinovați pentru copilul adult de care ei sunt nemulțumiți. Aud în stânga și în dreapta cum aceștia se plâng, că ai lor copii nu sunt în stare de nimic, că nu au un job, că nu au o relație, că nu fac nimic toată ziua, că nu au construit nimic, etc. Toate acestea reprezintă rezultatul acțiunilor pe care, ei ca părinți, le-au făcut asupra copiilor.

Dacă, totuși, reușești ca adult să conștientizezi asta, să știi că ai făcut un pas important și următorul este să-ți ierți părinții. Să le spui asta și tu să simți asta.

Totul începe cu iertarea

Vei observa câte beneficii vei obține făcând acest pas important pentru părinții tăi. Și nu doar pentru ei, ci și pentru tine. De fapt asta o faci pentru tine, ca tu să-ți continui viața împăcat, fiind.

Dacă ai auzit de Legea Atracției, știi că tot ce gândim atragem asupra noastră, așa că dacă avem în gând reproșuri, frustrări, viața ni se va construi în acest mod. Însă, dacă vei reuși să aduci liniște în gândurile tale prin iertarea părinților tăi, vei reuși să ai o viață mult mai pașnică, constructivă și plină de iubire, așa cum trebuie să fie.

Cum să-ți ierți părinții?

Conștientizează care sunt problemele, care sunt geșelile pe care aceștia le-au făcut, inconștient sau nu. Să prinzi curaj, să mergi să comunici cu ei.

Transmite-le întâi toată iubirea ta și spune-le faptul că le înțelegi acțiunile, indiferent de naturala lor. E important ca ei să nu înțeleagă toată această situație ca fiind una în care tu le reproșezi aceste lucruri, ci să vadă că tu de fapt vrei să le mulțumești și să-i ierți. La fel cum și ei trebuie să-ți ierte ție greșelile tale.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment