Cum să-ți cureți unghiile corect

De la deschiderea dozelor de suc la scărpinat, unghiile iau parte la multe sarcini. Acest lucru transformă unghiile într-un loc de întâlnire pentru murdărie, bacterii, scame, celule moarte ale pielii și alte materiale nedorite. Iată cum să-ți cureți unghiile corect!

Sfaturi care te ajută să-ți cureți unghiile corect

Îngrijirea și menținerea unghiilor curate te ajută să previi transmiterea bolilor. Există câțiva pași pe care ar trebui să îi urmezi.

Când unghiile sunt vizibil murdare

Pământul, grăsimea și uleiul de motor pot rămâne sub unghiile tale. De aceea, este important să te speli cu detergent de vase pe mâini și unghii. Acesta este realizat special pentru a elimina grăsimea și poate fi eficient și în eliminarea grăsimii de sub unghii. Ia în considerare și achiziționarea unui săpun special pentru a îndepărta grăsimea și murdăria de pe mâini.

Folosește un prosop moale pentru a ajunge în locurile greu accesibile de sub unghii și în jurul cuticulelor. Curăță prosopul după fiecare utilizare.

De asemenea, este important să folosești apă călduță. Nu apă rece sau fierbinte. Apa călduță usucă mai puțin mâinile și unghiile decât apa fierbinte.

Un băț de portocal, cunoscut și sub denumirea de băț pentru cuticule, îți poate face sarcina de curățare a unghiilor mult mai ușoară. Este metoda manuală de a elimina murdăria de sub unghii.

După ce îți cureți unghiile, este important să aplici o loțiune sau o cremă hidratantă pe mâini și pe unghii, pentru a preveni uscarea acestora.

Îngrijirea zilnică a unghiilor

Taie-ți unghiile scurt. Unghiile scurte prezintă un risc mult mai mic de a colecta bacterii și murdărie. Verifică-ți unghiile în fiecare dimineață sau seară, după duș, atunci când sunt mai ușor de tăiat. Nu folosi unghiera sau forfecuța altcuiva, pentru a reduce riscul de infecții.

Asigură-te că apa și săpunul ajung și sub unghii atunci când te speli pe mâini. Folosește un săpun antibacterian pentru a îndepărta bacteriile de pe mâini. După aceea, usucă-te bine pe mâini. Acest lucru micșorează probabilitatea apariției unei infecții la nivelul unghiilor. După ce te-ai uscat pe mâini, aplică o cremă hidratantă pe mâini, unghii și cuticule.

Redu cât de mult se poate tratamentele dure pentru unghii. Limitează folosirea gelului pentru unghii, precum și îndepărtarea acestuia, deoarece sunt îndepărtate și straturile superioare ale unghiilor. După ce îți faci unghiile cu gel, încearcă să le dai unghiilor o pauză înainte de a merge iar la salon. S-ar putea să fie nevoie de zile sau de săptămâni întregi până își revin.

Ah și nu îți roade unghiile!

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment