Cum să-ți aranjezi barba în funcție de forma feței

barba

Știați că există studii conform cărora femeile preferă bărbații cu barbă?

Un studiu realizat de o echipă de specialiști de la Universitatea New South Wales (Sydney, Australia) a scos la iveală faptul că bărbații cu barbă sunt mai atrăgători pentru femei decât cei care tocmai s-au ras. Concret, specialiștii au făcut un sondaj pe 1400 de femei, pe care le-au rugat să aprecieze sex-appeal-ul unor bărbați fotografiați imediat după ce s-au bărbierit, apoi cu o barbă care abia începea să crească, medie și la final lungă. Femeile au votat ca fiind sexy bărbații care aveau barbă.

Acestea fiind zise, dacă încă nu ai barbă, poți lua în calcul să o lași să crească. Totuși, barba trebuie să rămână îngrijită, indiferent de lungimea ei!

Iată cum îți îngrijești barba acasă:

1. Las-o să crească. Primul pas este să o lași să crească. În primele zile, creșterea va fi dominată de o senzație de mâncărime, care va dispărea pe parcurs.
2. Așteaptă cel puțin o lună, două, apoi îi poți da o formă. Conturarea și tunderea prea devreme este greșeala oricărui începător.
3. După ce au trecut în jur de două-trei luni, barba trebuie să aibă un aspect sănătos și uniform, iar pentru a obține un astfel de efect ai nevoie de un aparat de tuns pe care îl poți cumpăra de la Philips.

barbaLungimea se alege în funcție de vârstă:

Barba de câteva zile: are un aspect de barbă crescută de numai câteva zile, iar pentru asta vei avea nevoie de o îngrijire la fiecare 2-3 zile. Tot ce ai nevoie este un aparat special pentru barbă.
Barba lungă: este potrivită bărbaților mai în vârstă (peste 35 ani).

Iată cum să-ți aranjezi barba în funcție de forma feței:

1. Fața rotundă: În partea de jos a bărbiei trebuie să fie mai lungă, iar pe margini mai scurtă, astfel încât să atenuezi forma rotundă a feței.
2. Fața alungită: contrar feței rotunde, trebuie să ai o barbă lată, tocmai pentru a atenua efectul de față alungită.
3. Fața pătrată: alege o combinație de barbă și mustață (nu barbă întreagă).
4. Fața ovală: bărbații care au fața ovală sunt printre cei mai norocoși pentru că pot purta orice tip de barbă.

Pentru un look îngrijit, nu uitați să folosiți și produse de styling special concepute pentru barbă:

Uleiul de barbă: are rolul de a hidrata și de a hrăni barba, astfel încât să fie mai ușor de modelat, iar firele inestetice nu-și vor mai face apariția în timp. Uleiul de barbă nu are rol de styling, ci doar o hidratează, fiind primul pas atunci când vrei să o aranjezi.
Balsamul de barbă: are același rol ca uleiul, însă la o intensitate mai mică. De asemenea, este indicat bărbaților care au o barbă foarte lungă, fiind mai ușor de întins pe tot firul de păr.
Șamponul de barbă: poate că este unul dintre cele mai importante produse de îngrijire. Este foarte important ca barba să rămână curată. Atenție! Nu folosiți șampon pentru păr pentru că scalpul are tendința de a se îngrășa mult mai repede decât pielea feței, situație în care barba ar putea deveni prea aspră.
Ceara de barbă și ceara pentru mustăți: sunt cele mai importante produse de styling și se recomandă folosirea lor până când barba va avea lungimea potrivită pentru a-i da formă.

Citește și: Ne plac bărbații cu barbă. Amin

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment