Cum să-ți alegi și să-ți cureți corect lentilele de contact

lentile de contact

Lentilele de contact sunt alternativa ideală pentru ochelarii de vedere! Fiind confortabile și ușor de manevrat, acestea  pot schimba viața persoanelor care au probleme cu vederea.

Cum alegem lentilele de contact corect?

Primul pas este să faci o vizită medicului oftalmolog, care îți va pune o serie de întrebări cu privire la stilul tău de viață, astfel încât să-ți recomande varianta optimă pentru ochii tăi. Apoi ți se vor face o serie de teste înainte de a proba lentilele care ți se potrivesc.
Pasul următor este să înveți cum să manevrezi și cum să îngrijești corect lentilele de contact, astfel încât să elimini riscurile. După ce ai aflat care sunt tipurile de lentile potrivite pentru tine, le poți comanda online de pe acest site, la prețuri foarte bune.

Când nu se recomandă purtatea lentilelor de contact?

Chiar dacă sunt practice și îți oferă un câmp vizual nelimitat față de ochelari, acestea nu se recomandă persoanelor care au ochii uscați, conjunctivită sau care își petrec foarte mult timp în praf sau vapori. În această situație există riscul de a se infecta ochiul, de aceea se recomandă să optezi pentru ochelari de vedere. Găsești o serie de rame cool pentru ochelarii de vedere aici, la prețuri foarte mici.

De câte tipuri sunt lentilele de contact?

În funcție de cât de des trebuie să le înlocuiești, acestea se împart în lentile de contact de unică folosință (se schimbă în fiecare zi), săptămânale (când se înlocuiesc la fiecare două săptămâni) și lentile lunare (se înlocuiesc la fiecare 30 de zile).
Specialiștii recomandă, de regulă, alegerea lentilelor de contact zilnice pentru că au cel mai scăzut risc de apariție a infecțiilor oculare, fiind de altfel și foarte ușor de aplicat.
Un alt avantaj al lentilelor de contact este faptul că le poți alege pe cele medicale colorate, care îți corectează vederea, dar îți și modifică sau accentuează culoarea irisului. Înlocuirea frecventă a lentilelor este esențială pentru sănătatea ochilor tăi, indiferent că sunt colorate sau nu!

Cum cureți și îngrijești corect lentilele?

Înainte de a le manevra, se recomandă să te speli pe mâini cu un săpun lichid anti-bacterian, deoarece cele solide prezintă riscul de a nu fi îndepărtate 100% de pe mâini. Uscarea mâinilor se face cu ajutorul unor prosoape din hârtie, astfel încât scamele de pe un prosop normal să nu ajungă pe lentilele de contact.
Toate lentilele (mai puțin cele de unică folosință) trebuie curățate și dezinfectate înainte de a fi purtate pentru a împiedica apariția unor bacterii patogene. Poți face asta prin punerea lentilei în palmă, apoi aplici câteva picături din soluția de întreținere și masezi cu degetul mic ambele fețe ale lentilei. După ce ai făcut asta, fiecare compartiment al recipientului de păstrare a lentilelor se umple cu soluție de întreținere și se introduc lentilele.

Recipientul trebuie golit după fiecare aplicare a lentilelor, clătit cu soluție de curățare și lăsat să se usuce.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment