Cum să-ți alegi peria potrivită părului tău

A-ți găsi peria potrivită pentru părul tău pare a fi o sarcină foarte simplă, dar depinde foarte mult de textura și de lungimea părului, dar și de coafura pe care vrei să o realizezi. Odată ce ai ales tipul periei, să spunem oval sau rotund, chiar și dimensiunea va conta. O perie mică rotundă va adăuga volum și onduleuri părului scurt, una mijlocie va crea onduleuri și bucle lejere părului de lungime medie, iar peria mare este folosită pentru a aranja onduleurile părului lung.
Pare complicat? Desigur. Dar peria potrivită poate aranja părul perfect. Iar asta este cea mai mare recompensă. Uite care sunt modelele dintre care poți alege peria potrivită părului tău:

Cum-să-ți-alegi-peria-potrivită-părului-tău1. Peria plată
Aceasta este perfectă pentru persoanele cu firul de păr lung și drept. Acestea scot umiditatea din păr și dau un aspect mai fin. Probabil că ai deja această perie – este cel mai popular model – și este ideală pentru descurcarea părului lung și des. Trebuie să periezi părul după ce s-a uscat, pentru a nu rupe firele de păr.

2. Peria îngustă cu pernița din cauciuc
Acest tip de perie este folosit de cei care au părul subțire, fie el creț, mediu sau lung. Peria aceasta are perii fixați într-o pernă de cauciuc, pentru flexibilitate. Este perfectă pentru descurcarea părului cu fir subțire, care are tendința de încurcare și de rupere.

3. Peria termală
Această perie este rotundă și poate fi folosită pentru orice tip de păr. În cele mai multe cazuri, peria termală este folosită împreună cu phoenul, deoarece este o perie de coafat. Dacă te hotărăști să achiziționezi această perie, poți obține bucle mai mici, în cazul unei perii mai subțiri, sau bucle mai mari, în cazul uneia mai groase. Peria termală se folosește și pentru părul lipsit de volum, oferindu-i strălucire.

4. Peria cu perforații și cu peri lați
Peria aceasta este pentru părul scurt. Ca și formă este lungă, subțire și are peri rari, dar și perforații prin care circulă aerul. Este folosită pentru a da formă și volum părului tuă, însă în cazul în care observi că părul se electrizează, este preferabil să o eviți pe viitor.

5. Peria de styling
Acest tip de perie este folosit de persoanele cu păr mediu sau scurt. Este alegerea perfectă dacă vrei să-i dai strălucire părului tău, dar și o formă bine definită. Poate fi folosită pentru liniștirea șuvițelor rebele, dar și pentru ondularea părului.

6. Pieptănul dublu cu dinți lați
Acest pieptăn se folosește în cazul unui păr foarte creț. Primul sfat pe care trebuie să-l urmezi este că nu trebuie să te piepteni atunci când părul este ud. În acest caz, părul s-ar electriza și s-ar rupe firele de păr. Pieptănul cu dinți lați este ideal dacă vrei să-ți descurci șuvițele. Poți folosi și un ser pentru păr creț în alternanță cu unul pentru vârfuri și descurcă-ți părul cu răbdare.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment