Cum să-ți alegi corect parfumul dacă ești bărbat. Ghid util

parfumuri barbatesti

Când vine vorba despre alegerea parfumului, fie că ești bărbat, fie femeie, e bine să ții cont de două reguli: vârsta și sezonul.

Dacă în timpul verii se recomandă parfumurile răcoritoare, în timpul iernii e bine să alegi un parfum sobru, cu tabac în compoziție. Aceasta este una dintre cele mai simple reguli, însă lucrurile se complică când vine vorba de vârstă, personalitate, ph sau chiar perioada din zi.

Iată cum alegi corect parfumul dacă ești bărbat:

1. Ține cont de sezon

Trebuie să ai minimum două parfumuri pe care să le folosești de-a lungul anului.

În sezonul cald se recomandă parfumurile ușoare, fresh,fructate sau cu aromă de citrice. Motivul este lesne de înțeles: aerul fierbinte combinat cu un parfum greoi creează o stare de disconfort atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău.
În timpul iernii poți opta pentru un parfum extravagant, cu arome orientale. Dacă vei folosi un parfum răcoritor în timpul iernii, se aplică aceeași regulă de mai sus. Aerul rece nu te va lăsa să mai simți aroma parfumului.

2. Ține cont de perioada zilei

Se aplică aceeași regulă ca în cazul sezonului. Nu vrei să folosești un parfum extravant în timpul zilei când poate ai foarte multe lucruri de făcut.
Te poți folosi de un truc, totuși. Dacă ești fidel unui singur parfum, optează pentru o apă de toaletă ziua și o apă de parfum seara. Brand-urile mari sau exclusiviste oferă astfel de parfumuri bărbătești originale. Dacă îți dorești să faci asta, alege un parfum cu arome medii (nici prea fresh, nici prea greu).

3. Ține cont de vârsta ta

Fiecare parfum este potrivit pentru o anumită vârstă și îl vei recunoaște foarte ușor cu ajutorul simțului olfactiv. Parfumurile potrivite pentru bărbații de peste 40 de ani sunt cele sobre, foarte masculine, cu tabac în compoziție, uneori chiar înțepătoare. La polul opus, pentru bărbații sub 40 de ani se potrivesc parfumurile ușor aromate, orientale, cu note vesele. De ce nu este potrivit acest tip de parfum pentru un bărbat trecut de 40 de ani? Pentru că are o alură de bărbat puternic și stabil financiar și emoțional, iar asta cere un parfum pe măsură.

4. Ține cont de Ph

După ce ai aflat în care categorie te afli, următorul pas este să descoperi ce se potrivește cu Ph-ul tău. Parfumul se cumpără întotdeauna dimineața când porii pielii sunt deschiși. Cu două zile înainte să alegi parfumul, evită să consumi mâncare picantă sau alimente care îți influențează mirosul (ceapă/usturoi/ananas).
Testează maximum 4 parfumuri pe bloter (hârtia din magazin), lasă câteva minute, apoi alege două dintre cele patru și pulverizează pe încheietura mâinii fără să ștergi surplusul sau să freci cu cealaltă mână. Așteaptă în jur de 5 minute, după care poți mirosi parfumul.

Parfumurile au trei note: de vârf, de mijloc și de bază.
Cea mai importantă notă este cea de bază  (durează cel mai mult), așa că nu te grăbi când îți cumperi parfumul. Reține brandul, testează pe încheieturi și revino în magazin după cel puțin o oră.

Nu uita că ai nevoie și de un deodorant care să miroasă la fel ca parfumul, altfel riști să obții un miros neplăcut. Și apoi, fie vorba între noi, parfumul are rolul de a dezvălui personalitatea fiecăruia, așa că de ce să nu ne alegem parfumul cu grijă?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment