Cum să te vopsești singură

Întotdeauna este bine să economisești niște bani, poate pentru o vacanță sau o redecorare a casei, așa că poți să te vopsești singură acasă. Problema este că nu arată la fel de bine ca atunci când o face un profesionist la salon, și nu este, cu siguranță, la fel de ușor. Uite câteva sfaturi pentru a face vopsirea părului cât mai rapidă și mai ușoară cu putință.

Nu te spăla cu șampon înainte
Ai putea crede că pe părul curat prinde mai bine vopseaua, însă nu este adevărat. Gândește-te la momentele în care ai fost la coafor. Părul tău nu este spălat înainte de vopsire. Șamponul privează părul de uleiurile naturale, care ajută la vopsirea părului și protejarea acestuia de produsele chimice. De fapt, evită spălarea cu șampon atunci când te vopsești, pentru că va priva părul de culoare încă din prima zi.

Cum-să-te-vopsești-singurăCitește instrucțiunile
Te-ai mai vopsit până în prezent, așa că nu mai e nevoie să citești instrucțiunile acum, nu? Greșit! Trebuie să verifici instrucțiunile de fiecare dată când te vopsești. Poate s-a schimbat ceva sau poate ai uitat o informație importantă. Câteva minute în plus cu vopseaua aplicată pe păr poate avea rezultate considerabil diferite.

Optează pentru cel mult câteva nuanțe diferite
Dacă vrei să-ți schimbi culoarea de la blond platinum la șaten închis, nu ai luat cea mai bună decizie, cel puțin nu cu echipamentul tău de vopsit de acasă. Schimbă culoarea părului cu câteva nuanțe de fiecare dată, fie că vrei să-l deschizi sau să-l închizi. Dacă vrei cu adevărat o schimbare dramatică, vorbește cu un profesionist, care va putea să potrivească culoarea pentru tine.

Ia în calcul factori precum lungimea și grosimea părului
Vrei să te asiguri că ai suficientă vopsea de păr. Dacă ai părul foarte lung, iar firul de păr este gros, un pachet de vopsea de păr nu este întotdeauna suficient. Cel mai bine, cumpără două. Dacă nu-l folosești, îl poți păstra în dulap până data viitoare. Cumpărarea a două vopsele de păr te va ajuta să obții o culoare uniformă pe întreaga lungime a părului.

Verifică tipul de vopsea de păr
Vrei o schimbare permanentă? Sau poate îți dorești o culoare care se va duce după o anumită perioadă de timp. De fiecare dată când cumperi vopsea, verifică și cât de mult rezistă pe firul de păr. Pe piață există opțiuni pentru felurite gusturi: permanentă, semi-permanentă și demi-permanentă.

Folosește un pieptene pentru a separa șuvițele de păr
Trebuie să obții un strat uniform pe tot părul tău. Odată ce ai început să folosești vopseaua, va fi mai greu să separi firele de păr, așa că folosește un pieptene și cleme. Vopsește straturile inferioare mai întâi, urmate de rădăcini și continuarea către vârfuri.

Roagă o prietenă să te ajute
Dacă ți se pare un proces destul de complicat, poți oricând să rogi o prietenă să te ajute. Aceasta este o modalitate foarte bună de a te asigura că și părul de la spate a fost atins, iar vopseaua s-a distribuit uniform peste tot. Asigură-te că întrebi din timp și aloci timpul adecvat pentru proces.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment