Cum să te tunzi singură

Vizitele la coafor pot fi destul de scumpe, așa că mai bine ai învăța cum să te tunzi singură. Când bugetul familiei este strâmtorat, începi să te gândești la tot felul de modalități de economisire a banilor. Să te tunzi singură este una dintre opțiuni, dar există multe riscuri de eșec. Îți amintești când ți-ai tuns bretonul prea scurt, sau ai încercat o coafură în scări -doar că nu a ieșit chiar egală. Uite câteva trucuri care te vor ajuta să te tunzi singură fără a face greșeli.

1. Exersează pe porțiuni reduse pentru început
Încearcă să exersezi pe porțiuni reduse în primă instanță, preferabil zone ale capului unde ceilalți nu vor observa șuvițele mai scurte de păr. Astfel, vei putea să te obișnuiești cu tehnica și-ți vei exersa îndemânarea, înainte de a încerca o tunsoare completă. Adu-ți aminte să tai câte puțin și să vezi cum merge treaba. Nu uita că tăiatul părului este iremediabil, cel puțin pe termen scurt.

Cum-să-te-tunzi-singură2. Sună un prieten
Înainte de a scoate foarfeca din dulap, sună un prieten și roagă-l să treacă pe la tine. Acesta poate privi obiectiv și te poate sfătui dacă este prea scurt sau prea inegal. De asemenea, te poate ajuta cu partea din spate a capului, unde îți este mai greu să te tunzi singură.

3. Folosește o foarfecă ascuțită
Atunci când ești în bucătărie și vrei să tai carne, ai nevoie de un cuțit ascuțit pentru a reuși ceea ce ți-ai propus. Același lucru se aplică și atunci când vine vorba de tuns. Foarfeca trebuie să fie ascuțită pentru a face tăiatul părului facil și pentru a evita vârfurile despicate. Poți investi într-un instrument de ascuțire a foarfecii și ar fi ideal să-l folosești de fiecare dată când nu mai este ascuțită foarfeca.

4. Cumpără-ți instrumente potrivite
Nu ai începe să-ți repari țevile fără echipamentul potrivit sau mașina fără unelte mecanice bune. Așa că de ce ți-ai tunde părul fără instrumentele potrivite? Trebuie să te gândești la posibilitatea de a achiziționa o pereche de foarfeci și un pieptăn. Clemele pentru a susține secțiunile de păr sunt, de asemenea, recomandate. S-ar putea să coste destul de mult, însă gândește-te că este o investiție pe termen lung.

5. Umezește-ți părul
Pregătește-ți părul înainte de a-l tunde. La coafor, știi că te vor spăla cu șampon și-ți vor aplica balsam înainte de a fi tunsă. Majoritatea au și spray-uri care conțin apă, folosite în timpul procesului de tuns. Părul umed rămâne drept, nu se încrețește, făcând tunsul ușor.

6. Nu te răzgândi
Odată ce te hotărăști să te tunzi, trebuie să fii determinată în acțiuni. Nu te răzgândi în mijlocul procesului, vei avea șuvițe inegale. Hotărăște-te în privința unei lungimi și tunde-te. Adu-ți aminte să te tunzi câte puțin. Poți întotdeauna să rectifici după aceea, dacă te decizi la o tunsoare mai scurtă. Cu toate acestea, evită finisajul exagerat. Este posibil să-ți fie distrasă atenția spre final și să te tunzi prea mult. În acest moment este bine să asculți părerea unui prieten, îți va spune exact când trebuie să te oprești.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment