Cum să te țină manichiura mai mult

Cum să te țină manichiura mai mult este o întrebare bună dacă nu ai bani și timpul necesar pentru a opta pentru oja semipermanentă. Beautytips.ro are câteva trucuri pentru tine și dacă le urmezi pe fiecare în parte, te vei bucura de o manichiură perfectă, timp de o săptămână.

Nu sună rău, nu-i așa?

Iată ce trebuie să te faci dacă vrei să te țină manichiura mai mult:

1. Curăță și degresează unghiile:

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți cureți unghiile cu acetona pe care o folosești în mod normal. Se recomandă să lași unghiile să se usuce un sfert de oră după ce ai folosit acetona. Următorul pas este să folosești un buffer pentru unghii (bufferul are patru părți, inclusiv una pentru luciu). Abia după ce ai folosit cele patru părți pentru unghii, poți trece la pasul următor.

2. Folosește bază de unghii de fiecare dată:

Baza de unghii are rolul de a-ți proteja culoarea naturală a acestora, dar ajută și la aderarea lacului de unghii, astfel încât oja nu-ți mai sare atât de ușor. Baza se aplică întotdeauna într-un strat subțire.

3. Aplicarea lacului de unghii:

Lacul de unghii se aplică întotdeauna după ce baza s-a uscat foarte bine. Se recomandă să aștepți 3 minute, apoi aplici primul strat de ojă subțire, aștepți din nou să se usuce și aplici al doilea strat.

cum-sa-te-tina-manichiura-mai-mult4. Finisează cu un top coat:

Întotdeauna trebuie să aplici un top coat sau lac de unghii transparent (de preferat unul care întărește unghiile și protejează împotriva exfolierii). Ține cont că trebuie să aplici un strat foarte subțire, altfel riști să se îngroașe oja pe unghii și manichiura nu va mai ține la fel de mult.

5. Folosește un spray pentru uscare rapidă:

Se găsesc în toate magazinele de specialitate, costă în jur de 30 lei, dar este o adevărată minune pentru manichiura ta. Un astfel de spray se folosește după ce ai lăsat unghiile să se usuce două minute și se pulverizează de la 15 cm distanță.

6. Hidratează-ți pielea și cuticulele:

După ce te-ai asigurat că ai unghiile perfect uscate, aplică o cremă hidratantă pentru mâini și ulei de ricin pe cuticule. Poți face această hidratare în fiecare seară, înainte de culcare. Dacă ai mâinile și unghiile hidratate constant, există riscuri mai puține de a se exfolia.

7. Evită contactul cu apa:

Dacă vrei să te țină manichiura mai mult, evită contactul cu apa câteva ore după ce ți-ai făcut unghiile. Deși la suprafață par uscate, sub straturi lucrurile stau altfel. În acest caz, umezeala poate pătrunde foarte ușor sub stratul de ojă. Fă-ți manichiura după ce ai făcut duș și știi că nu mai ai contact cu apa cel puțin două ore.

TIPS: Optează pentru colțurile rotunjite în locul celor pătrate și eviți riscul de a-ți agăța unghiile.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment