Cum să te țină bateria la telefon mai mult

Într-o societate avansată ca a noastră, oamenii fac totul cu ajutorul telefoanelor, de la verificarea e-mailurilor la postat pe Facebook, vizualizat videoclipuri și navigat pe internet. Toate acestea au preț de plătit – o viață incredibil de scurtă a bateriei. Dacă vrei să știi cum să faci ca bateria telefonului tău sau chiar și a laptopului să țină mai mult, citește aceste sfaturi practice.

Ajustează luminozitatea ecranului
Setarea implicită a luminozității ecranului este probabil mai luminoasă decât ar trebui să fie, iar ecranul este cel mai mare consumator al energiei din bateria telefonului tău. Redu intensitatea luminozității până la cel mai mic nivel la care este confortabil să vezi.

Evită temperaturile ridicate
O baterie încinsă se descarcă mai repede decât bateria rece a telefonului – dacă telefonul sau laptopul tău este cald la atingere, atunci funcționează ineficient. Acest lucru se poate întâmpla când îți lași telefonul sau laptopul în mașină, în buzunar sau pe un alt gadget fierbinte. De asemenea, dacă folosești telefonul sau laptopul încontinuu se va încălzi.

Oprește notificările
Multe aplicații au notificările de afișare activate. De multe ori, acestea sunt inutile și descarcă bateria, deoarece forțează ecranul să se aprindă de multe ori în timpul unei zile. Poți dezactiva notificările aplicațiilor pentru a prelungi puterea bateriei.

Cum-să-te-țină-bateria-la-telefon-mai-multNu îți face griji cu privire la supraîncărcare
Majoritatea oamenilor este obișnuită cu bateriile cu nichel-cadmiu. Acelea trebuiau încărcate și descărcate complet, astfel și-ar fi pierdut capacitatea de a reține electricitate. Dar bateriile cu Li-Ion, pe care le întâlnești la smartphone-uri, nu funcționează astfel. O descărcare parțială a unei baterii format Li-Ion este benefică. De fapt, este mai bine dacă încarci bateria telefonului oricând este posibil, decât să o lași să se descarce complet. Pe parcursul timpului va ajuta la conservarea vieții bateriei.

Actualizează-ți software-ul și aplicațiile telefonului
Dacă ai fi acordat vreodată atenție specificațiilor actualizărilor software-ului de pe telefon, atunci probabil ai fi văzut o caracteristică ce îmbunătățește viața bateriei. Același lucru este valabil și pentru aplicații, care de obicei sunt actualizate pentru a folosi mai puțină energie. Asigurându-te că ești întotdeauna la zi este una dintre cele mai ușoare metode de a economisi viața bateriei.

Achiziționează o baterie de rezervă
Dacă ai încercat orice altceva și tot nu poți trece peste o zi fără să trebuiască să te oprești și să-ți încarci telefonul la Starbucks de exemplu, ai putea lua în considerare achiziționarea unei baterii de rezervă. Acestea sunt disponibile pentru aproape orice telefon și multe dintre ele vor dubla viața bateriei. Unele promit chiar să o tripleze.

Închide aplicațiile pe care nu le folosești
Folosește abilitățile de multitasking ale telefonului tău să închizi toate aplicațiile pe care nu le folosești. Dacă sunt câteva aplicații de care ai nevoie, le poți ține în fundal pentru un acces mai rapid, dar șansele sunt să ai multe lucruri deschise pe care nu le-ai mai folosit de săptămâni întregi.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment