Cum să te machiezi dacă ai tenul mixt

Tenul gras sau mixt are nevoie de o îngrijire specială și probabil știi deja că machiajul poate deveni o adevărată corvoadă, dacă nu alegi produsele potrivite.

Înainte de a trece la machiaj, ar fi bine să știi care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a ține sub control excesul de sebum:
1. Algele roșii
Au un conținut bogat în substanțe cu acțiune antibacteriană, antimicotică și antiacneică.
2. Uleiul de jojoba
Deși ai fi tentată să nu aplici uleiuri pe față, trebuie să știi că uleiul de jojoba este recunoscut pentru proprietățile sale nutritive, emoliente și antibacteriene. Folosește-l seara, înainte de culcare.
3. Propolis
Acționează ca un dezinfectant și cicatrizant datorită conținutului mare de flavonoide.

De asemenea, ar fi ideal să îți dai seama care este cauza excesului de sebum, chiar dacă există produse cosmetice care te ajută să ai un machiaj impecabil și în această situație. De regulă, excesul de sebum apare din cauza unei diete nesănătoase, din cauza hormonilor sau stresului.

Cum să te machiezi dacă ai tenul gras?

1. Folosește o loțiune tonică cu efect purificator, dar hidratantă. Aceasta va elimina secrețiile uleioase, fără să deshidrateze pielea.
2. Aplică o cremă de față matifiantă, care are rolul de a controla sebumul și hidratează fără a încărca tenul.
3. Baza de machiaj este esențială pentru femeile cu ten gras sau mixt! Nu numai că fixează mai bine machiajul, dar împiedică și blocarea porilor. Evită primerul pe bază de silicon (acesta favorizează apariția acneei) și optează pentru unul care conține acid salicilic.
4. Alege întotdeauna un fond de ten matifiant profesional, care să nu aibă la bază ulei. De asemenea, ideal ar fi ca fondul de ten să conțină și factor de protecție. Aplică întotdeauna fondul de ten cu o pensulă dezinfectată sau cu un burete de machiaj curat, altfel există riscul să apară acneea.
5. Evită pudra clasică și optează pentru o pudră translucidă, pe bază de minerale! Aceasta se aplică într-un strat subțire după ce ai fixat bine fondul de ten. O astfel de pudră este indicată atât pentru femeile cu ten gras sau mixt, cât și pentru femeile care preferă un fond de ten hidratant, pe bază de ulei. Pudra minerală absoarbe rapid sebumul, lăsând tenul mat și uniform.
6. Când vine vorba despre fardul de obraz, optează pentru un blush mat, care se absoarbe ușor în fondul de ten. Astfel, chipul va fi conturat cu ajutorul unei umbre bine definite. Evită fardurile sidefate, dacă îți dorești un machiaj rezistent.
7. Șervețelele matifiante sunt obligatorii în geanta fiecărei femei cu tenul mixt sau gras, mai ales în sezonul cald. Chiar și atunci când respecți toți pașii, există riscul ca machiajul să fie compromis din cauza excesului de sebum. Aceste șervețele conțin o pudră care absorb imediat sebumul. Atenție! Zonele lucioase se șterg prin tamponare, nu prin frecare.

Tu ce produse folosești?

Leave Your Comment