Cum să te ferești de hoți

Multe femei locuiesc singure, iar grijile cu privire la hoți se înmulțesc instant în această situație. O astfel de opțiune nu este întotdeauna la latitudinea lor, e posibil să se fi despărțit de iubit, să fi plecat de la părinți pentru a merge la facultate în alt oraș. Deși sentimentul libertății este revelator, poate fi, de asemenea, și periculos. Este important să locuiești în siguranță față de străini, hoți și alte persoane care pot ataca.

Ține ușile și ferestrele închise
Trebuie să te asiguri că ești în siguranță în casă, de fiecare dată. Nu contează ce moment al zilei este, o ușă descuiată sau o fereastră deschisă poate fi o invitație pentru hoți, de cele mai multe ori fiind mai puternici decât tine. De îndată ce ajungi acasă, încuie ușa în urma ta. Poate fi o soluție cam grea în timpul lunilor de vară, dacă este foarte cald, dar încearcă să reduci numărul ferestrelor deschise.

Cum-să-te-ferești-de-hoțiTrebuie să cunoști cartierul
Când te muți undeva nou, fă o plimbare în acel cartier. Trebuie să știi tipul de oameni din zonă și rata criminalității din oras. De asemenea, vei vrea să știi și locația secției de poliție și a altor organizații care te pot ajuta. Dacă ești în pericol, aceste informații te-ar putea ajuta să scapi la timp.

Împrietenește-te cu vecinii
Fă-ți timp să cunoști vecinii. Ai putea să-i rogi să te ajute să muți o cutie grea în apartament sau, pur și simplu, ai putea oferi prăjituri ca un bun vecin, care abia s-a mutat. Ai putea fi uimită, dar vor veni să te salute. Cunoscându-i, nu numai că vei fi mai în siguranță, pentru că ai la cine să apelezi dacă este o problemă, dar îți vei și rări momentele de singurătate.

Ia-ți un câine să te păzească
Nu toate contractele de închiriere vor permite acest lucru, dar un câine este, putem zice, o investiție profitabilă. Câinii sunt companioni loiali, care te vor avertiza mereu în caz de pericol. Aceștia sunt, de asemenea, destul de pricepuți când vine vorba de a avea încredere în cineva, așa că vă veți da seama de dinainte de a deschide ușa unor hoți. Va trebui să-l instruiești, dar aceasta este o modalitate foarte bună de a construi un parteneriat pentru tot restul vieții animalului de companie.

Verifică cine este la ușă
Nu trebuie să răspunzi la ușă din prima. Verifică cine este afară mai întâi. Dacă știi că trebuia să îți vină un colet și vezi pe vizorul ușii un agent de livrare, atunci deschide ușa. Dacă nu știi nimic despre asta, iar cartierul este puțin cam periculos, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a deschide ușa. Vizorul, fereastra de la etaj sau alte trucuri pot reduce numărul de oameni pe care îi lași să-ți treacă pragul.

Nu lăsa oamenii să știe că ești singură
Cu cât știu mai puțini oameni că locuiești singură, cu atât mai bine. Unii oameni vor încerca să afle această informație de la tine, pentru a se decide dacă ești potrivită pentru un atac. De asemenea, este important să eviți să le spui oamenilor când nu e nimeni acasă, doar dacă este un vecin în care ai încredere și vrei să aibă grijă de casă pentru tine. În rest, ai putea chiar să le oferi o informație prețioasă unor hoți, chiar dacă te gândești să scrii pe Facebook, unde ai impresia că toți sunt prietenii tăi. Ei bine, nu sunt.

Sursă: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment