Cum să tai unghiuțele bebelușului?

Cum să tai unghiuțele bebelușului?

Să-i tai unghiuțele te cam sperie, nu-i așa? Hai să vedem ce te sperie mai mult: să-i lași cu ce să se rănească sau să-ți învingi tu teama de a tăia niște unghiuțe fragile și roz? Îți spunem noi, unghiile lungi la bebeluși pot fi chiar periculoase, nu numai pentru zgârieturi, ci și pentru că sub unghii se adună tot felul de bacterii și știm cu toții că imunitatea bebelușului abia se formează.

Pentru tăierea unghiilor la bebeluși se folosește o forfecuță specială, rotunjită pe care trebuie să o sterilizezi de fiecare dată când o folosești. Forfecuța se sterilizează prin fierbere, timp de 10 minute, motiv pentru care trebuie să fie toată metalică. După ce s-a răcit o poți folosi.

Următorul pas este să alegi dacă îi tai unghiile prin somn sau când este treaz. Dacă este treaz, apelează la tati și spune-i să-i atragă atenția spre el, astfel încât bebelușul să stea liniștit. Dacă i le tai prin somn, trebuie să fii foarte atentă la mișcările bruște, copilul se poate gâdila sau să viseze.

Cum îi tai unghiuțele?

Cu o mână îi ții degețelul astfel încât să nu se miște și cu cealaltă îi tai unghia. Atenție la unghiile de la picioare, trebuie să le tai perfect drept pentru a nu se încarna, iar la mânuțe se taie rotund.

Dacă vrei să-ți ușurezi munca, taie-i unghiuțele după baie, unghiile vor fi mai moi și mai ușor de tăiat.

Tu ce metodă folosești ?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment