Cum să stai atunci când faci fotografii

Fotografii știu o mulțime de secrete pentru a face pe cineva să arate grozav în aproape orice fotografie, așa că o să vă împărtășesc câteva trucuri pe care le-am aflat de la fotograful nostru preferat, Răzvan Tulai.

Dacă ții cont de aceste trucuri, de acum înainte, vei avea cele mai frumoase fotografii. Chiar dacă nu ești încă o celebritate, asta nu înseamnă că nu poți arăta precum o vedetă. Iată cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont:

1. Scapă de tensiune:

Unele persoane nu se simt relaxate când sunt în fața unei camere foto sau video, de aceea este important ca fotograful să știe cum să facă persoana să se simtă în largul lor. De obicei, fotograful trebuie să pună întrebări pentru a cunoaște modelul mai bine și astfel uită că se află în fața camerei. Sunt convinsă că știai că fotografiile cele mai bune ies atunci când captura este instantanee. Explicația este simplă: figura și poziția corpului capătă un aspect natural.

Pentru a face asta este bine să începeți cu mâinile pe lângă corp: dacă aveți o curea sau un buzunar, folosiți-le pentru a vă sprijini mâinile. În niciun caz, nu sta cu mâinile la spate: nu este deloc natural.

Cum-sa-stai-cand-faci-fotografii

2. Folosește profilul drept:

Oamenii de știință susțin că profilul stâng a feței noastre spune totul despre cum ne-am simțit în ultima perioadă: dacă ai fost supărat, deprimat sau nervos, încearcă să folosești mai mult partea dreaptă a profilului. În afară de asta, să îți întorci privirea și fața într-o parte îți asigură o alură romantică datorită pomeților și curba sprâncenii. De asemenea, acest truc te ajută să ascunzi un nas lat sau o frunte prea mare. Persoanele care au făcut astfel de fotografii arată mai puțin agresive în fotografii, chiar și atunci când nu există niciun zâmbet.

fotografii-portret

3. Uită-te peste obiectivul camerei:

Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care orice fotograf te învață. De asemenea, pot să confirm că este o regulă de aur și atunci când filmezi video: niciodată nu te uiți direct în obiectiv. Nu este deloc natural. Asigură-te că obiectivul nu este mai jos decât tine, altfel vei obține o bărbie dublă în fotografii. Cel mai bine este să te uiți spre persoana din spatele camerei și vei avea niște fotografii cu o figură caldă.

4. Întoarce-ți corpul într-o parte:

Dacă știi că în fotografie va fi încadrat tot corpul, nu sta drept. Dacă alegi să stai ușor într-o parte, vei arăta mai subțire, ceea ce își doresc toate femeile. Dacă îndoi și genunchiul drept, vei avea o curbură a șoldului care face talia să pară mult mai subțire. Nu uita de celelalte trucuri de mai sus.

pozitie-laterala-fotografii

5. Alege un machiaj natural:

Evită machiajul strident dacă nu participi la o ședință foto tematică, altfel în fotografiile făcute în timpul zilei, există riscul ca tenul tău să fie prea strălucitor și fotograful va avea mai mult de lucru în Photoshop. Cât despre ținută, alege ținutele potrivite cu peisajul unde alegi să faci fotografii.

De asemenea, ai grijă ca ținutele tale să te avantajeze și să-ți ascundă imperfecțiunile. Un alt aspect foarte important: evită dungile, bulinele sau orice alt imprimeu. Nu se văd deloc bine în fotografii sau video.

machiaj-natural

6. Poartă ruj:

Ruj sau gloss, nu contează. Important este să ai o pată de culoare pe buze, chiar dacă în viața de zi cu zi nu porți, altfel vei avea o imagine sumbră și ștearsă. Poți apela cu încredere la nuanțele de roșu sau roz, însă nu uita că acestea trebuie să se potrivească cu tonul natural la pielii, blush-ul sau chiar culoarea ochilor. De evitat sunt nuanțele de bronz sau mov, chiar dacă în oglindă ți se pare o imagine perfectă. Problema este că aceste culori fac femeile să pară mai în vârstă și atrage atenția asupra imperfecțiunilor.

ruj-pentru-sedinta-foto

7. Relaxează-te și zâmbește:

Nu uita să zâmbești atunci când faci fotografii. Expresia feței tale spune totul despre gândurile interioare și starea ta emoțională, de aceea este bine ca expresia facială să fie cât mai naturală. E greu să-ți ascunzi sentimentele negative, însă te poți gândi la ceva care ție îți face plăcere. Dacă fotograful este unul profesionist, să nu te miri dacă te va întreba ce animal de companie ai sau hobby-uri. Scopul lui este coopereze cu tine și să aducă în discuție toate lucrurile care ție îți plac, astfel încât să te simți confortabil în fața aparatului de fotografiat.

Nu uita că meriți să ai fotografii de excepție și amintește-ți de fiecare dată regulile de mai sus.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment