Cum să scapi de vergeturi rapid

Vergeturile sunt acele linii vizibile pe suprafața pielii, într-o nuanță mai deschisă decât restul pielii. Acestea se regăsesc în principal pe abdomen, dar pot apărea și pe coapse, mâini, posterior și piept. Uneori, vergeturile pot acoperi suprafețe mari ale corpului. Cu toate că sarcina este cauza principală care provoacă apariția acestor semne inestetice, există și alte motive care pot provoca vergeturi. De exemplu, pierderea bruscă în greutate, o creștere rapidă, factori ereditari, stres, modificări ale condiției fizice.

Vrei să scapi de vergeturi? Iată câteva tratamente naturale!

Ulei de ricin

Uleiul de ricin, care este folosit în tratamentul unor probleme ale pielii precum riduri, pete, alunițe, coșuri, poate fi folosit, de asemenea, și pentru a scăpa de vergeturi. Se aplică ulei de ricin pe vergeturi și se masează ușor zona cu mișcări circulare, timp de 5-10 minute. Se înfășoară zona cu o cârpă subțire, din bumbac. Cu ajutorul unei sticle cu apă caldă, se aplică puțină căldură pe zonele afectate, timp de cel puțin jumătate de oră. Se repetă acest proces în fiecare zi, timp de cel puțin o lună pentru a observa rezultatele dorite.

Aloe vera

Planta de aloe vera este eficientă în tratamentul multor probleme ale pielii. Proprietățile sale calmante și vindecătoare pot fi folosite și pentru a îndepărta vergeturile. Există mai multe modalități pentru a folosi această plantă. Poți freca gelul de aloe vera direct pe zona afectată a pielii, se lasă timp de 15 minute să acționeze, după care se clătește pielea cu apă călduță. O altă opțiune este să amesteci 1/4 cană de gel de aloe vera, uleiul din 10 capsule de vitamina E și 5 capsule de vitamina A. Se freacă acest amestec pe piele, până când este complet absorbit. Se repetă acest procedeu zilnic.

Albușuri de ouă

Ouăle sunt o sursă bogată de proteine. Pentru vergeturi, este recomandat să folosești doar albușul de ou, care conține aminoacizi și proteine. Se amestecă ușor albușurile de la două ouă cu o furculiță. Se curăță zona afectată a pielii cu apă, iar apoi se aplică un strat gros de albușuri de ou, cu ajutorul unei pensule de machiaj. Se lasă să se usuce complet albușurile și se clătește zona cu apă rece. Ulterior, se aplică puțin ulei de măsline pe piele, pentru a o menține hidratată. Se repetă procedeul în fiecare zi, timp de cel puțin două săptămâni.

În momentul în care vergeturile apar ca și cauză a apariției celulitei, există și alt tip de tratament contra vergeturilor, cu ajutorul unor produse cosmetice create special. Așa că nu mai sta pe gânduri și scapă de celulită cât mai repede!

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment