Cum să scapi de vergeturi cu ajutorul uleiului de cocos

ulei de cocos

Uleiul de cocos este cunoscut pentru conținutul mare de grăsimi saturate, esențiale organismului nostru. Acesta este utilizat la gătit dar și în tratatementele de înfrumusețare. Află cum să scapi de vergeturi cu ajutorul uleiului de cocos.

Datorită compoziției pe care acest ulei o are, a fost utilizat în tratarea multor probleme de sănătate. Acesta este cunoscut ca fiind cel mai eficient atunci când este vorba de boli de piele.

În timp, a ajuns să fie celebru în tratarea vergeturilor deranjante pentru multe femei. Multe dintre acestea au scăpat de acestea și multe continuă să se lupte.

Totul despre vergeturi

Vergeturile sunt crăpături formate pe piele în anumite zone ale corpului. Acestea apar din cauză că pielea s-a întins prea mult fie din cauza unor tratamente hormonale, fie din cauza creșterii în volum a corpului.

Sunt întâlnite des la persoanele supraponderale. Asta nu înseamnă că dacă vei slăbi vei reuși să scapi de ele. Acestea trebuie tratate la fel ca oricare altă boală de piele.

În crearea acestora, un rol important îl au și moștenirea genetică, dietele drastice sau lipsa hidratării. Tocmai de aceea este important să te hidratezi și să bei zilnic cantitatea necesară de apă.

Vergeturile mai apar și în timpul sarcinii, din aceeași cauză. Anume creșterea în volum a unei zone a corpului. Atunci când burta unei femei însărcinate crește, fibrele de colagen de la nivelul pielii se întind și se rup, în final formându-se aceste vergeturi.

Uleiul de cocos și vergeturile

O veste bună totuși există. Am menționat mai sus că multe femei au scăpat de acestea cu ajutorul uleiului de cocos. Iată ce trebuie să faci dacă și tu vrei să scapi de această problemă instetică.

Aplicare direct pe piele

Ține un borcan de ulei de cocos în baie. Imediat cum ieși din duș șterge-te cu un prosop din bumbac și începe masarea corpului afectat. Folosește uleiul de cocos și masează până ce acesta intră în piele. Masează minim 10 minute pentru rezultate bune.

Ulei de cocos cu turmeric

Pudra de turmeric este la fel de eficientă în tratarea vergeturilor. Combină-le, amestecă-le până e obții o pastă bună de aplicat pe zonele cu vergeturi.

După ce ai aplicat această combinație pe piele, las-o timp de 20 de minute să acționeze. Clătește apoi cu apă.

Pentru rezultate imediate, trebuie aplicat zilnic.

Ulei de cocos și ulei de avocado

Această combinație hidratează pielea și o menține tânără și elastică. Utilizată o perioadă îndelungată, tratează vergeturile.

Amestecă 4 linguri de ulei de cocos și 4 linguri de ulei de avocado, bagă-le în microunde pentru 20 de secunde. Apoi adaugă o lingură de mălai și aplică pe zonele cu vergeturi. Lasă să acționee timpe de 10-15 minute.

Ulei de cocos, cafea și zahăr

Un scrub nemaipomenit este cel natural, conceput în propria bucătărie din ulei de cocos, cafea măcinată și zahăr brun.

Încălzește uleiul de cocos până ce devine lichid, adaugă zahărul și cafeaua. În timp ce ești la duș, aplică această combinație pe zonele afectate și las-o să acționeze 10 minute.

Se pare că acest scrub este foarte bun și pentru prevenirea și diminuarea celulitei.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment