Cum să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor

Există 2 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul când vine vorba despre mirosul neplăcut al picioarelor: bacteriile și transpirația. Iată cum poți să scapi de această problemă!

Tratamente naturale pentru mirosul neplăcut al picioarelor

Nu transpirația este cea care dă mirosul urât al picioarelor, ci bacteriile care se devoltă în mediul umed care se creează. În general, transpirația este inodoră, cu excepția celei care provine de la glandele din zona axilelor și genitală. Există proteine și aminoacizi în sudoare în acele glande care hrănesc bacteriile, dându-le un miros neobișnuit. Bacteriile de pe picioare eliberează un fel de gaz, care este sursa problemelor tale. Dacă poți menține picioarele curate și uscate, nu ar trebui să îți faci griji că trebuie să te descalți într-o încăpere cu alți oameni. Însă iată și câteva tratamente naturale pentru mirosul neplăcut al picioarelor!

1. Remediu pe bază de sare Epsom

Sarea Epsom neutralizează mirosurile și poate ameliora chiar și durerea de picioare.

Ingrediente

1/2 cană de sare Epsom
8 căni cu apă caldă
un lighean

Se dizolvă jumătate de cană de sare Epsom în 8 căni cu apă călduță și se înmoaie picioarele timp de 30 de minute în această soluție, de 1-2 ori pe zi. Tamponează bine cu un prosop picioarele după aceea.

2. Remediu pe bază de salvie și rozmarin

Salvia are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. În plus, este astringentă. Rozmarinul este antibacterian, antifungic și astringent, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea transpirației din glandele sudoripare. Mai puțină sudoare înseamnă un mediu mai puțin propice pentru bacterii.

Ingrediente

1 linguriță de rozmarin uscat
1-2 lingurițe de salvie uscată
un lighean

Umple un lighean cu apă fierbinte și adaugă ierburile. Lasă apa să se răcească până când ajunge la o temperatură suportabilă pentru picioarele tale. Înmoaie picioarele timp de 30 de minute, de 1-2 ori pe zi.

3. Remediu pe bază de bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie

Bicarbonatul de sodiu are prea multe utilizări pentru a le enumera aici. Atunci când vine vorba despre mirosul neplăcut al picioarelor, poate face miracole. În mod natural, ajută la controlul mirosului, ucide bacteriile și ciupercile și îți face picioarele mai fine. Lămâia este un astringent, care te ajută să previi transpirația excesivă. În plus, are un miros frumos.

Ingrediente

1/4 cană de bicarbonat de sodiu
8 căni cu apă
zeama de la o lămâie
un lighean

Adaugă 1/4 cană de bicarbonat de sodiu în lighean împreună cu aproximativ 8 căni cu apă caldă, nu fierbinte. Stoarce zeama de la o lămâie în această apă și înmoaie-ți picioarele. Lasă picioarele în această apă pentru 15-20 de minute, apoi usucă-le bine.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment