Cum să scapi de mătreață în mod natural?

Înainte de a apela la tratamente pentru a trata mătreața în mod natural, este important să te asiguri că ai mătreață. Există posibilitatea să ai și scalpul uscat, afecțiune care diferă de mătreață atunci când vine vorba de simptome și tratament.

Tratamente care te ajută să scapi de mătreață în mod natural

1. Clătește părul cu oțet

Clătirea părului cu oțet de mere poate părea o idee groaznică. Dar este o metodă eficientă pentru a trata mătreața deoarece abordează problema de la rădăcină. Mătreața este rezultatul celulelor pielii care mor prea repede, acumulându-se și provocând iritații. Oțetul te va ajuta să scapi de celulele nedorite care se transformă în mătreață și înfundă porii. O creștere exagerată a ciupercilor poate provoca, de asemenea, apariția mătreții, iar oțetul se transformă în soluția perfectă. Este ușor să îl folosești, poate chiar mai simplu decât unele șampoane. Evită clătirea părului cu oțet înaintea unei întâlniri de afaceri într-o cameră aglomerată. Probabil că părul tău va mirosi a oțet pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ingrediente

1/2 cană de apă caldă
1/2 cană de oțet

Direcții

Se amestecă apa caldă și oțetul într-o cană. Cantitatea totală poate varia în funcție de cât de lung ai părul. Toarnă amestecul pe păr, curăță-l cu grijă câteva minute și apoi clătește cu apă. Așteaptă 8-12 ore până să faci o baie normală. Repetă acest procedeu o dată sau de două ori pe săptămână.

2. Apelează la bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este incredibil de util. Nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta. Are un rol important în cazul multor remedii naturale pe care le poți face acasă. Ajută la îndepărtarea mătreții din mai multe motive. În primul rând, exfoliază ușor, proces care te ajută să scapi de excesul de piele moartă. De asemenea, poate trata ciuperca ce apare pe scalp și provoacă mătreața atunci când se răspândește prea mult. În plus, particulele sale minuscule sunt utile când vine vorba despre îndepărtarea mătreții din părul tău.

Ingrediente

1 lingură de bicarbonat de sodiu
1 cană cu apă
câteva picături de ulei de rozmarin (opțional)

Dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă caldă. Amestecă bine compoziția înainte de a o folosi. Poți aplica acest proces în locul șamponării zilnic dacă este posibil. Poate că părul va părea uscat la început, dar nivelurile uleiurilor sale naturale se vor echilibra la scurt timp după. Dacă simți că trebuie să folosești și șampon, poți adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu la o mână de șampon. Uleiul de rozmarin este opțional, dar multor persoane li se pare că acesta ajută când vine vorba de mătreață. În plus, are un miros plăcut.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment