Cum să pui punct unei relații fără să-l faci pe celălalt să sufere

Începuturile, toate, sunt frumoase, minunate, pline de speranță, de fluturi în stomac, emoții și sentimente pe care nu le-ai mai trăit. Mă refer la începutul unei relații, dar, toate începuturile sunt cam la fel. Finalul, însă, nu este deloc plăcut. Sau, depinde de situație. Dacă ai ajuns în punctul în care vrei sa pui punct unei relații fără să-l faci pe celălalt să sufere, acest articol este pentru tine.

De multe ori se întâmplă ca finalul unei relații să fie prevăzut și ales doar de una din cele două persoane. Diverse motive apar și relație, ușor, ușor se deteriorează. Nu e nimic rău dacă vrei să ieși dintr-o astfel de relație, mai bine singur și fericit decât într-o relație și nefericit. Am dreptate?

Toată greutatea abia acum apare. După ce ai luat decizia că relația trebuie să se termine, tot tu trebuie să-l anunți și pe celălalt că relația este pe sfârșite și că între voi doi nu va mai fi nimic.

Acum, trebuie să știi, cu cât o relație este mai veche, cu atât îți va fi mai greu. Și pentru tine, dar și pentru celălalt. Însă, din experiența celorlalți oameni care au trecut prin asta, am strâns câteva sfaturi prețioase pe care trebuie să le iei în calcul.

Argumentează-ți decizia

Încearcă pe cât de mult poți să îți argumentezi alegerea de a pune punct acestei relații, astfel încât celălalt să înțeleagă cum și de ce acest lucru s-a întâmplat. În niciun caz să nu pleci pur și simplu sau să-i strigi pe un ton nervos că totul a luat sfârșit. Comunicarea, chiar și la sfârșitul relației, este foarte importantă, așa că nu renunța la ea. Vorbește-i pe un ton liniștit, spune-i că deși ați fost fericiți împreună, acum motivele pe care le ai, te-au condus către această decizie nu foarte fericită. Poate așa este mai bine, iar intenția ta nu este aceea să-l faci să sufere

Arată-i beneficiile acestei despărțiri

Fă-l să vadă că în această situație, deși tristă, există nenumărate beneficii. Poate ieși din nou cu prietenii, oricând, fără să se mai consulte cu tine și cu planurile tale. Va locui singur, din nou. Se va culca și se va trezi la orice oră vrea și multe altele, pe care, deși acum nu le observă, cu timpul i se vor părea importante și se va bucura de ele. Când îi vei comunica decizia ta, încearcă să-i comunici și aceste lucruri.

Pregătește-ți discursul dinainte

Nu merge nepregătită pentru că s-ar putea să te blochezi și să nu mai îi poți spune ceea ce vrei să-i spui. Când ai ales să faci acest pas, te-ai gândit la cum îi vei transmite vestea? Dacă nu, organizează-ți totul din timp pentru că nu este o veste ușor de digerat.

Spune-i că încă îți mai pasă

Arată-i și transmite-i că el încă este important pentru tine, mai ales dacă relația a fost una de lungă durată și ați investit amândoi timp și sentimente. Tocmai de aceea nu se poate termina totul printr-un mesaj sau un apel telefonic. Ci trebuie discutat față-n față, cu aceeași dragoste cu care v-ați consumat relația. Voi trebuie să rămâneți, totuși în relații bun!

Sursă foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment