Cum să previi cancerul de piele, chiar dacă nu stai la soare

Milioane de persoane descoperă prezența cancerului de piele în viața lor, în fiecare an. De fapt, cercetătorii au ajuns la concluzia că mai mulți oameni sunt diagnosticați cu un anumit tip de cancer pe parcursul unui ani decât toate celelalte tipuri de cancer combinat. Poate că nu stai la soare și te gândești că ești ferit de cancerul de piele. Însă lucrurile nu stau chiar așa. Iată cum să previi cancerul de piele!

Vrei să previi cancerul de piele? Iată câteva sfaturi!

Cei mai mulți oameni știu că o perioadă prea lungă petrecută la soare nu este recomandată pentru pielea lor, dar chiar și organizațiile de sănătate omit ceilalți factori potențiali de risc. Când vine vorba de prevenirea cancerului de piele, singurul mesaj pe care îl primesc cei mai mulți oameni constă în a nu sta la soare și a se feri de arsurile solare.

Deși este adevărat că aceste lucruri îți pot influența riscul de cancer, există mulți alți factori care ar putea să îți pună în pericol sănătatea.

4 modalități de a preveni apariția cancerului de piele în mod natural

Există patru sfaturi și trucuri pentru a preveni cancerul de piele. Protecția solară nu este inclusă printre acestea, dar este la fel de importantă.

În primul rând, dormi cât ar trebui. Ciclul tău de somn ajută la reglarea hormonului melatonină, care este esențial pentru o serie de funcții ale corpului, cum ar fi reproducerea și creșterea părului. Melatonina este, de asemenea, importantă și pentru sănătatea pielii. Acest hormon protejează pielea împotriva riscurilor radiațiilor UV și este un antioxidant foarte puternic. Cercetările indică faptul că poate elimina radicalii liberi mai bine decât o fac vitaminele A și C. Studiile arată, de asemenea, că melatonina ține la distanță efectele nocive ale razelor UV, scade inflamația și stimulează producția altor antioxidanți, cum ar fi glutationul.

În al doilea rând, ia în considerare consumul de cafea. După cum arată sursele, studiile indică faptul că un consum constant de cafea poate influența considerabil riscul de apariție a cancerului de piele. Cercetările au arătat că o cană de cafea pe zi poate reduce riscul de melanom cu trei procente.

În al treilea rând, nu fuma. Cercetările arată că fumatul poate crește foarte mult riscul de apariție a cancerului de piele.

În ultimul rând, urmează o dietă sănătoasă. Mănâncă multe fructe și legume și evită să te expui la alimente toxice, pesticide și alte ingrediente nocive, de fiecare dată când este posibil.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment