Cum să porți salopeta în 2019 ca o expertă în modă

Salopeta nu e nici pe departe atât de greu de accesorizat pe cât pare! În plus, salopeta poate fi atât confortabilă, cât și elegantă.

Cum să porți salopeta de seară în 2019?

Chiar dacă este o piesă vestimentară dintr-o singură bucată, salopeta poate fi extrem de versatilă!
Atunci când alegi să porți salopeta, îți recomand să o transformi în elementul central al ținutei. O poți purta ca pe cea mai elegantă rochie de seară sau o poți purta într-o ținută de zi, lejeră, accesorizată cu o pereche de pantofi sport.
Când vine vorba despre ținutele de seară, optează pentru o salopetă din materiale prețioase precum catifea, dantela, mătase sau chiar paiete. O poți purta cu sandale cu barete fine, cu tocuri înalte și subțiri pentru un plus de eleganță.
În ceea ce privește accesoriile, asigură-te că sunt puține și delicate. Nu uita că salopeta trebuie să rămână elementul central.

Cum să porți salopeta de zi în 2019?

De data aceasta, materialele ar trebui să fie fluide, cu printuri și confortabile. Poți opta pentru salopete scurte, evazate sau chiar mulate. Poartă-le cu pantofi sport sau saboți și accesorizează întreaga ținută cu un rucsac mini și cercei cu ciucuri sau într-o formă minimalistă.

Cum alegi lungimea unei salopete?

1. Dacă ești minionă, alege o salopetă mulată sau dreaptă, cu un decolteu în V și poart-o cu saboți sau tocuri groase. Evită salopetele scurte până la nivelul gleznelor.
2. Dacă ești înaltă, poți opta pentru o salopetă largă, lungă până la nivelul gleznelor sau gambelor.
3. Dacă ești o femeie cu forme, va trebui să te rezumi la salopetele ceva mai lungi. Depinde cât de mult îți dorești să expui din corpul tău. Ține cont că salopetele lungi te fac să pari mai înaltă, îți oferă un plus de feminitate și chiar pot complimenta orice tip de siluetă. Modelele minimaliste, monocrome sunt recomandate femeilor cu forme.
4. Dacă ești slabă și vrei să obții mai mult volum, optează pentru salopetele cu imprimeuri florale sau geometrice.

Așadar, în această primăvară poți purta salopetele oricât de mult îți dorești, cu sau fără tocuri, cu sau fără imprimeuri. Indiferent de modelul pe care îl preferi, nu uita că este important să respecți regula „Less is more”. Optează întotdeauna pentru accesorii puține, dar de efect. Sigur, cel mai important accesoriu rămâne zâmbetul!

Tu cum preferi să porți salopeta?

Foto: Alexis

Leave Your Comment