Cum să porţi pantofii cu platforme

platforme

Știi cum să porți platforme?

Vara e aproape aici, iar tu vei vrea să porţi ţinute feminine care sunt cel mai bine evidenţiate de pantofii înalţi. Însă când mercurul sare din termometre vei prefera să nu ai parte şi de durerile de picioare inevitabile de care ai parte atunci când porţi tocuri. Uite cum să alegi şi să porţi pantofii cu platforme încât să obţii un look feminin, elegant, dar şi comod în acelaşi timp.

Alege cu atenţie pantofii cu platforme

În primul rând trebuie să ţii cont de faptul că alegerea platformelor e cheia pentru un mers confortabil. Atunci când alegi pantofii cu platforme observă cât de mare e unghiul în care ar sta piciorul tău. Cu cât este mai mare diferenţa dintre înălţimea platformei la călcâi şi înălţimea platformei la vârf, cu atât picioarele tale vor sta într-o poziţie mai incomodă. Prin urmare, pentru ca pantofii cu platformă să fie cât mai confortabili, încearcă să găseşti o pereche nu atât de înaltă sau care să aibă o grosime considerabilă în vârf, iar diferenţa dintre călcâi şi vârf să fie cât mai mică.

platforme-2015
Photo: Stylebistro

Un alt mod de a te asigura că nu vei avea de suferit după ce vei purta pantofii cu platformă este să cumperi o pereche care nu se îngustează foarte tare spre călcâi, asemănător cu pantofii cu toc. Acest lucru poate să facă mai mult rău decât o pereche de pantofi cu toc foarte mare, deoarece ai iluzia de stabilitate pe care o oferă platformele, dar care este doar atât, o iluzie, căci la prima pietricică pe care calci rişti să-ţi suceşti glezna.

Pantofii cu platformă – Ideali pentru ţinutele lejere, casual sau office

În privinţa modului de a purta pantofii cu platformă, încearcă să îi incluzi în ţinute casual, alături de rochiţe vaporoase în culori deschise. Platformele pot fi atât în culori simple, cât şi cu imprimeuri îndrăzneţe, depinde numai de tine cum doreşti să îi combini.

Un tip de outfit în care pantofii cu platformă se potrivesc de minune este cel în care incluzi o fustă de lungime medie, în clopot sau pe corp, sau de ce nu, cu o pereche de jeans scurţi. Pentru zilele de primăvară poţi încerca şi o combinaţie de blugi skinny până la gleznă cu o pereche de platforme cu baretă pe picior. Astfel, poţi crea iluzia de picioare lungi şi subţiri, chiar dacă nu e întocmai aşa.

Dacă vrei să incluzi pantofii cu platforme în ţinutele office, alege mai degrabă o pereche de platforme simple, cât mai elegante, precum sunt cele în culori nude, mai ales că această culoare este în trend în present.

Dacă totuşi găseşti că şi pantofii cu platforme de acest tip îţi sunt incomozi, însă ai vrea să porţi încălţăminte care să te înalţe cu câţiva centimetri, aruncă o privire prin magazine, căci au revenit la modă de ceva timp platformele plate sau aproape plate, care pot fi inclusiv pantofi sport, şi care nu te obligă să optezi pentru rochii, fuste sau ţinute foarte feminine.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment